Борисов и Местан показаха на Станишев, че те са силните, смята Петков

23100
Борисов и Местан показаха на Станишев, че те са силните, смята Петков
Снимка: БГНЕС

Със срещата си в Кърджали Бойко Борисов и Лютви Местан показаха, че са силните хора в държавата. Те се срещнаха, за да решат тежък държавен проблем, който можеше да доведе до провал на европейските избори – проблемът с ЦИК. А това е много лошо за БСП, заяви в свой коментар в сутрешния блок на Нова телевизия бившият вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков.

БСП е унизена, поставена в ъгъла – казано ѝ беше, че забърка проблема с Изборния кодекс и ЦИК и че дойде време „големите момчета” да го решат. Сергей Станишев се целуваше публично с Лютви Местан, но Местан си говори с Бойко Борисов, не със Станишев, подчерта Петков.

Калфин: Липсва смелост в българската позиция за Украйна

Българската позиция за Украйна, приета от КСНС, е непълна, което може да постави страната в трудно положение в зависимост от развитието...

Петков продължи и, че Изборният кодекс е така написан, че всеки може да си го чете както си го иска. Защо ни трябваше да бързаме с този кодекс? Несериозно е - първо не беше оставено време за работа, сега говорим за Конституционен съд за ЦИК - като не можеш нещо да го направиш, не го прави, подчерта Петков.

Бившият вътрешен министър добави, че ДПС си гони интересите и показва, че е водеща в управляващата коалиция. БСП не си изпълнява обещанията – нито АЕЦ Белене, нито плосък данък, нито 250 хил. места, изброи Петков. И обясни, че с действията си БСП е обезценила пряката демокрация – имаше референдум за Белене, а после нищо.

На въпрос дали БСП не обира нишата на симпатиите по отношение на Русия, докато правителството поддържа проевропейска линия и не възразява срещу европейски санкции за Москва, Румен Петков отвърна, че „това е много подличко”. Когато нямаш последователна позиция – външният ти министър е член на Изпълнителното бюро на БСП например, няма и доверие. Да не би на Георги Първанов да му беше лесно, когато се решаваше за НАТО? Но той пое отговорността, посочи Петков.

Като мнение за украинската криза Петков заяви, че България още от самото начало е трябвало да каже „не”. Когато играта загрубее, ще го отнесем ние, смята той. Като се затегнат нещата, ще има проблеми с енергийни и транспортни мрежи и ние ще пострадаме, каза Петков.

Калфин: Срещата на Борисов с Местан е символ

За евродепутата Ивайло Калфин "кафето" на Бойко Борисов с Лютви Местан в Кърджали вчера е много повече от среща, то е символ, знак, че ...

Според Румен Петков Росен Плевнелиев би трябвало да помисли да си подаде оставката, след като се среща с шеф на ЕВН. Разбирам енергийният министър да го прави, но президентът - срещата му не беше предварително декларирана, не беше публична и то в момент, в който има такова напрежение с ЕРП-тата, обясни Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика