Борисов: КРИБ да не ми дават акъл от Тайланд, коалиция с ДПС няма да има

14931
Борисов: КРИБ да не ми дават акъл от Тайланд, коалиция с ДПС няма да има
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов скастри бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър, ако не бъде разкрит убиеца на бизнесмена Александър Антов.

"Убийства има навсякъде, гледате "Местопрестъплението Маями", коментира Борисов.

"Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки", изригна Борисов по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, че Румяна Бъчварова трябва да си ходи.

"Когато горивата паднаха драстично, що не свалиха цените? А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не", каза Борисов, цитиран от Канал 3.

Вчера КРИБ излезе с остра декларация към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което настоява за бързо и ефективно разкриване на извършителите на престъплението. "Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР?", написаха от КРИБ.

"Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови убийства има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат", коментира премиерът по повод убийствата на шефа на "Агресия" и на бившия висаджия Веселин Стоименов.

Пред медиите той каза, че в момента повече го тревожи ситуацията с битите пенсионери и добави, че е поставил е срок до утре до обед да има задържани.

"Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в преценките и исканията си, защото 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство и така организираната престъпност да клати държавата", заключи Борисов. Като пример той даде случилото се на 13 ноември в Париж и попита дали и там бизнесът е искал оставки, или е застанал до правителството си.

В момента у нас върви масирана кампания, каза премиерът. У нас големите бизнесмени имат изключително голям афинитет към медиите и всеки един от тях си има по няколко. Но нека техните войни, които водят помежду си, да не ги приписват на държавата.

Според министър-председателя „всички медии са на т.нар "олигарски". Единствените опозиционни медии са БНТ и БНР. Всеки олигарх си е направил я вестник, я телевизия, я сайт”, каза Борисов и подчерта, че „си пише вътре каквото си иска”.

Борисов свикал спешна оперативка за убийството на Александър Антов

Премиерът Бойко Борисов е свикал този следобед спешна оперативка за убийството на собственика на модна къща "Агресия" - Александър Анто...

"Няма да стане. Питам - може ли аз да не знам, че "Южен поток" ще се възстановява", попита риторично Борисов. Той нарече появилите се коментари в пресата за възстановяването на газопровода като "активно мероприятие, за което му се е наложило и той, и Кремъл да опровергават".

”Единственото, което сме казвали е, че искаме газовия разпределител във Варна да поема от 4-5 места газ – Азербайджан, Туркменистан, LPG терминала в Гърция, живот и здраве. Водим преговори дори за съвместно участие на наше предприятие в Гърция и гръцко в нашия хъб, плюс нашите 4 находища – „Галата”, „Терес”, „Силистар”, „Хан Аспарух” и някой решава да си прави активно мероприятие с подобно заглавие и след това същите тези услужливи сайтове на успели бизнесмени започват да ги коментират все едно вече е факт и се налага днес и руснаците да го опровергават, и ние да го опровергаваме – що за независими медии са тези?”, попита още Борисов.

"Ужасно е това, което се случва в Турция. Каза Борисов по повод атентатите в Истанбул. Нека да пазим тази стабилност, която имаме, защото виждате какво е около нас", каза още премиерът.

Бойко Борисов отново се зарече да не прави коалиция с ДПС.

"С ДПС няма да управлявам. Да си стоят в опозиция", каза Борисов. Той обаче размаха пръст на Реформаторският блок, че "щели да се молят на пауните", ако развалят това правителство. /Б.р. - вероятно Бойко Борисов визира къщата на Ахмед Доган, в която има пауни/.

КРИБ към Бъчварова: Не разкриете ли убийството на Антов, подавайте оставка

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) разпространи отворено писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова ...

Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник, попита още Борисов.

“Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, а когато Путин и Ердоган в Анкара взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите на Белене да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава, да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше? Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?”, попита Борисов.

„Що за измишльотини, че едните били руснаци, другите били турци? Здрава логика има ли някой да ми каже, къде беше да каже, за да излезе и да каже "в момента ние стъпваме на руско-турската атака срещу нас"? Къде беше тогава, че сега изведнъж се сети? Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват, се тиражират, и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз”, каза още премиерът.

„Какъв руски интерес има в България някой, за да го говори това и услужливите му големи бизнесмени със своите „независими” медии да го подкрепят, или обратното другите да го атакуват? И едните, и другите – лоши, в тази игра добри няма”, коментира още министър-председателят и добави, че в България медиите са зависими, но не от правителството.

„В България най-малко държавата има влияние върху медиите”, заяви Бойко Борисов.

Основните версии за двете поръчкови убийства - заради бизнес интереси

Ако се върнем една година назад, ще си спомним, че в София беше убито едно семейство – Дамянови, които се занимаваха със сторител...

Летището в Безмер ще бъде готово в началото на март тази година, каза още премиерът Бойко Борисов на летището в Граф Игнатиево. Днес там тествани двата българските самолета МИГ след ремонта на двигателите им в Полша. По думите му министърът на отбраната има мандат за нови двигатели и до края на годината, той изрази надежда, че те ще бъдат купени.

Водят се сериозни разговори и още до края на месеца ще има нови договори за ремонт на другите ни МИГ-29, каза военният министър Николай Ненчев.

Двигателите на българските самолети МИГ бяха ремонтирани в Полша. До това се стигна след като Народното събрание позволи на министъра на отбраната да подпише съответните договори с Полша за ремонта им.

За всеки един двигател страната ни плати по 1,023 млн. евро, а транспортните разходи, според подписания договори, бе поет от Варшава.

В споразумението бе предвиден ремонт на шест двигателя и временно използване на два полски двигателя за 2 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика