Борисов: На БСП, ДПС и "Атака" не може да се вярва

16588
Борисов: На БСП, ДПС и "Атака" не може да се вярва
Снимка: БГНЕС

На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има. Видяхте, за да ми е чиста съвестта, предложих най-толерантните неща от трибуната на парламента. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

„Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера”, допълни още той.

Борисов удовлетворен от датите за избори, но не и от Орешарски

Удовлетворен съм, доколкото се постигна дата за избори. Резултатите от евровота показаха, че обществото иска това, заяви лидерът на ГЕР...

„Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Мишо Миков. Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт”, коментира Станишев.

„Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети тази седмица след консултациите кои закони и какво могат да подписват и какво не”, каза още Бойко Борисов.

Предлагам Законът за МВР да остане след вторник, когато се договорим или не се договорим, каза по-рано Борисов. „За съжаление, не виждам Местан, Станишев, Волен Сидеров. За радост, Мишо Миков е тук. Вчера в присъствието на председателя на Народното събрание четиримата лидери на парламентарно представени партии твърдо, единодушно, без никакви забележки или уговорки се разбрахме за постигане на съгласие за плавен преход. Във втора точка на това, за което сме си стиснали ръцете, сме записали определяне на парламентарни приоритетни задачи. Разбрахме се за вторник в парламента да определим 10-15 закона. Според мен Законът за МВР, който финансово не е обезпечен, който означава, че ще се назначава без конкурс, е реваншизъм и не е в тона на приетото изречение за плавен преход към политическа стабилност и съгласие. Разбрахме се за изпълнителната власт, кабинетът да не подписва нищо важно. Предлагам Законът за МВР да остане след вторник, когато се договорим или не се договорим. Той е много важен, да бъде гледан тогава”, заяви Борисов.

Заместник-председателят на Коалиция за България Янаки Стоилов заяви: „Приемам, че е факт, че са водени такива разговори. В отговор на повдигнатите от вас въпроси разбрахте ли се да вкарвате промени в Наказателния кодекс, които днес депутати от вашата група предложиха? В тези промени от страна на ГЕРБ и ДПС има текстове за странни промени в института на давността за престъпления, извършени по политически причини. Приканвам – ако се претендира да се обсъждат въпроси, които имат значение днес, това да бъде направено, но след като беше прието разглеждане на тези промени, да се оттеглят всякакви претенции”.

Борисов подскочи като ужилен на твърдението, че подал оставка след съвет на Пеевски

Вярно ли е дали Делян Пеевски е посъветвал Бойко Борисов да си подаде оставката като премиер? Според самия Борисов ередно Иво Инджев, к...

Бойко Борисов му репликира, като заяви: „Резонно е това, което казвате. След като е важно за вас, аз съм човек ,който може да застане на другата страна и да прецени кое е важно и кое не. Тъй като вчера съм си стиснал ръката със Сидеров, Местан и Станишев, за да стигнем нормално до избори, бих призовал нашите депутати от ГЕРБ да оттеглят тази точка, във вторник да приемем дневния ред. Склонни сме да го направим, защото това е важно за толерантността в тази зала”.

Предложението за оттегляне на разглеждането на Закона за МВР беше отхвърлено, като „за” него гласуваха 81 народни представители, 97 – „против”, 17 се въздържаха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика