Борисов накарал Дончев да види не може ли да ремонтираме МиГ-овете

4688
Борисов накарал Дончев да види не може ли да ремонтираме МиГ-овете
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на МиГ-овете ни може да се извърши в Пловдив. Тази възможност допусна премиерът Бойко Борисов, информира в. "Сега".

Той обясни, че е "пратил вицепремиера Томислав Дончев на оглед във военния завод в Пловдив, за да се види дали там не може да се направи ремонтът".

Депутатите не разрешиха прякото предаване по БНТ и БНР на дебатите за МИГ-овете

Депутатите отхвърлиха предложението дебатите за ратификацията на договорите с Полша за ремонта на изтребителите МИГ-29 да се предават п...

Приказките на Борисов са факт три дни след като парламентът ратифицира договора с Полша, а Русия заплаши със съдебни дела, тъй като Варшава не разполагала с лиценз да го прави. Полша обаче обясни, че няма никакви правни проблеми, защото ще работи по собствена документация.

Според отлично запознати източници целият спор за ремонта е заради възможността на Полша да направи промени по авиониката и да коригира системата за разпознаване на самолетите "чужд-свой", която е съветска и на радарите на НАТО нашите самолети излизат като врагове.

Версията, че ремонтът може да стане в приватизирания преди 5 г. авиоремонтен завод "ТЕРЕМ - Георги Бенковски", се появи преди няколко седмици. Твърдеше се, че там има налична техника, макар че в момента тя е консервирана. Депутати пък обясняваха, че въпросната фирма е договорила изпълнение на натовска поръчка за ремонт на хеликоптери от Афганистан и че е странно защо НАТО им има доверие, а нашето Министерство на отбраната - не.

Според други обаче България има лиценз за ремонт на МиГ-21, но не и на МиГ-29. Преди десетина дни военният министър Николай Ненчев бе цитиран да казва, че "би било чудесно" заводът в Пловдив да направи ремонта, но според него той нямал право.

И извънредно заседание не стигна на НС да ратифицира споразумението за МиГ-овете

Днешното извънредно заседание на Народното събрание не стигна на народните представители да разгледат споразумението за ремонт на нашит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика