Борисов: Незабавно трябва да се инвестира, за да се затворят границите на ЕС

4710
Борисов: Незабавно трябва да се инвестира, за да се затворят границите на ЕС
Снимка: БГНЕС

Ние сме партията балансьор в държавата. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Велико Търново.

"Преди една година беше различно. Тях ги беше страх да не направим правителство, да минат местните избори и тогава ГЕРБ в по-добра кондиция и сила да отидеме на парламентарни избори и да си увеличиме мнозинството”, заяви премиерът Борисов.

Маргарита Попова: Само управленска стабилност не стига. Премиерът го знае и затова е притеснен

Само една управленска стабилност не стига. Премиерът го знае и затова е притеснен. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време...

„Аз съм дал не само думата си, а и до ден днешен виждате, че си я спазвам с цената на много нерви. Само мога да им пожелая успех, макар, че трудно мога да обясня на моите и на нашите министри, когато им се дават такива противоречиви оценки, а и на активистите на ГЕРБ да си затварят устата, за да не им го кажат в очите”, уточни премиерът.

„Ние сме партията балансьор в държавата. Преди беше обратното - ДПС най-малката партия балансьор между големите БСП, СДС и НДСВ. Сега е обратното. Много малки партии и една голяма.И ние сега трябва да преглъщаме обиди и да пазим баланса в обществото, защото трябва да има някаква стабилност. Ако аз днес използвам това съвещание и кажа и аз не искам да си цапам ръцете с други министри или с други партии. Не ми харесва това, което правят. Я и ние да си вървим по нашия път. А държавата кучета я яли?!”, иронично каза премиерът.

Не сме свалили доверието си от Росен Плевнелиев, той също би могъл да бъде пак наша кандидатура, каза още  премиерът.  Той посочи, че се надява до май, юни месец да не се повдига темата за президентските избори. „Имаме и няколко жени, които съм убеден, че безспорно ще бъдат избрани ако бъдат кандидатирани”, каза председателят на ГЕРБ. „В ГЕРБ, мисля, че сме сред водещите партии, където жените са на толкова високи позиции”, коментира премиерът. Бойко Борисов посочи, че има много жени, които са евродепутати, министри, заместник-министри, депутати, председател на Народно събрание, кметове, над 1000 общински съветници от ГЕРБ.

„В момента ГЕРБ има 40-50 лидери в партията, имена, всеки със своята тежест. Ако преди 10 години бях сам, сега имаме хора, които партията намери, обучи и издигна. Те със своя талант, труд, честност и морал си затвърдиха позициите в обществото и се ползват с висок рейтинг. На местните и парламентарни избори категорично си вземаха резултатите”, каза Бойко Борисов.

„Ние се обучихме, създадохме си кадри в гражданската квота и с хора, които не са в партията, но са наши симпатизанти и такива, с които имаме общи каузи”, добави премиерът.

Съюзът на съдиите към Борисов: Яне Янев да каже от кого е получил SMS-a

Управителния съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) излезе с официално писмо, в което се обръща към премиера Бойко Борисов с искане...

Ако беше лесно Тодор Живков щеше да е направил много магистрали, а не само 40 километра. ГЕРБ сме направили над 300, напомни отново Борисов.  „Нашият капацитет за работа, за който всички се съмняваха, е толкова добър, че сме втори в Европа. Не по моята статистика, а на Европейската комисия. Ръстът на икономиката, при 0,2% заложен от Световната банка, в момента е 3%. От това ли да се срамуваме. Или от това, че безработицата ни е под 10%. Или, че вече отиваме от София до Банско за под 50 минути и Благоевград стана квартал на София. Сега изтъргувахме първите ЛОТ-ове и ако е рекъл Господ до края на този мандат с АМ „Хемус” ще минем Ловеч”, посочи премиерът Борисов.

„Готов съм на експеримент. Всеки претендент за премиер излиза и тегли град или село, веднага трябва да каже какво е направил за него – ВиК инфраструктура, болница, поликлиника и др., каквото е направил. Да видим кой ще ми излезе. Аз днес съм се видял с 20 кмета”, коментира още Борисов.

Незабавно трябва да се инвестира, така както ние инвестираме в ограждения, за да се затворят границите на ЕС, коментира още Борисов.

„За международното положение за съжаление това, което навремето аз го говорих по- дипломатично, по-тихо, защото съм изключителен дипломат това, което ние казахме навремето и ако ни бяха послушали въобще нямаше да има този проблем в момента”, заяви премиерът. По думите му, в момента 7 държави се градят и се ограждат. „Вече Шенген като понятие е малко като „Дъблинското споразумение” и в края на краищата не е честно към самите емигранти”, обясни премиерът. Според министър-председателят трябва да се затворят незабавно границите. „Така както САЩ са направили, така както арабският свят са направили и да се приемат само хората, които действително имат нужда и бягат от войната и действително живота им е застрашен. Икономическите мигранти се приемат по друг ред със „зелени карти”, както е в Америка и Канада”, посочи премиерът.

По думите му, заради бежанската криза отношенията между страните се влошават. „В един момент сега отношенията между страните се влошават сега, защото завчера Македония затвори границата с Гърция и ние в рамките на часове трябваше да предислоцираме граничари и армия. Само последните дни по 30 000 души влизаха в Бавария. За съвет идват хората”, поясни той. „Моят съвет или по-точно отношението, което взимам по въпроса е, че незабавно трябва да се инвестират пари, така както ние инвестираме пари в нашите ограждания да затворим границите и всичко, което идва да минава редовно през ГКПП, необходимата проверка, отпечатъци, службите да ги поемат, за да можем да гарантираме от тероризъм нашите народи, които заради своята хуманност, демокрация и доброто в един момент попадаме в ситуация, която е рискована дори за нашето население”, допълни Бойко Борисов. Той заяви, че тези хора идват от Афганистан и частта на света, където има съвсем други порядки.

Писмо във Facebook попиля Бойко Борисов

Предлагаме ви писмо до Бойко Борисов, публикувано във Facebook от Стела Николова, без редакторска намеса: "Уважаеми г-н Борисов, Днес,...

„Ние ги виждаме по 40-50 души вървят компактни маси, момчета между 20 и 30 години в силата си само мъже. Те целият си живот са виждали само талибани, само война, военни изведнъж попадат при нашите красиви българки съвсем друго става отношение. По същият начин попадат в Кьолн и Швеция. На никои не му е приятно. ЕС имаме да разрешаваме тази задача”, каза премиерът Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика