Борисов: Ние сме "за" задължителното гласуване, но след референдум

14079
Борисов: Ние сме "за" задължителното гласуване, но след референдум
Снимка: БГНЕС

Ние винаги сме казвали, че сме „за” задължително гласуване, но да бъде проведено след като народът се произнесе по него, а именно чрез референдум. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който е на едноседмично посещение във Вашингтон.

„Затова направихме близо 500 000 подписа в ГЕРБ, за да бъдат в услуга на инициативния комитет и съответно да се отиде към такъв референдум. Виждам, че много хора се опитват да спекулират с това, но никой от тях не казва какви ще са санкциите за тези, които не гласуват. И ако се поставят на масата санкциите – дали ще са финансови, дали ще са наказателни – мисля, че много хора ще започнат по друг начин да говорят”, заяви Борисов, цитиран от Фокус.

Бойко Борисов заминава за седмица за САЩ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заминава на едноседмично посещение в Съединените американски щати. Във Вашингтон Борисов ще проведе...

„Затова ние в нашето предложение за задължително гласуване казахме, че вместо санкции, може да поставим стимули. Примерно 10 лева да се приспадат от данъците на гласувалите хора. Така хем няма да има наказания към наказателния вот, хем пък ще има стимул за хората да отидат да си дадат гласа. Вярно, ще излезе скъпо за бюджета, защото при 3-4 милиона гласували, това може да са 30-40 милиона, плюс 20 милиона за избори, в бюджета трябва да се заложат над 60 милиона – и това е вярно. Но когато се решават такива неща, е хубаво хората да знаят всичките им страни, а не така като клишета да се повтаря. Затова ние казахме „да” чрез референдум. За да няма спекулации, ако в този парламент се подложи на гласуване, ние също ще гласуваме „за” и тук е мястото с две ръце да потвърдим, че ние сме и „за” електронно гласуване заради това не само българите в чужбина да могат да си кажат мнението, но и заради всички интелигентни, работещи хора, които могат да си спестят време и да дадат гласа си, които си плащат данъците по електронен път, банкират по електронен път. С две ръце сме „за” електронно гласуване, наред с всичко това”, подчерта Бойко Борисов.

„Южен поток” беше превърнат в поредното унижение за страната след „Бургас-Александруполис” и АЕЦ „Белене”, заяви Борисов.

„Още преди половин – една година казах, че те ще съсипят и този проект. Некадърност, некомпетентност, корумпираност – това са ми обясненията. И като резултат от всичко това – унижение за българската нация, за България – по цял свят да ни разнасят, че имаме такова правителство, което лъже и Брюксел, лъже и Москва, лъже и Вашингтон, лъже и българския народ. Вие виждате неадекватните изказвания на енергийния министър, който се превърна в един пощальон до отделните столици и това, че няма никаква координация между Министерството на икономиката и енергетиката и съответно т.нар. „министър-председател”, заяви Борисов.

„За съжаление един проект, който има и ОВОС, който действително можеше да донесе и работни места, да се направи така, че да се завъртят оборотите в икономиката, и в същото време да е изгоден и за цяла Европа, и за България, беше превърнат в поредното унижение за страната след „Бургас-Александруполис”, АЕЦ „Белене”. Затова незабавно да извадят, ако има подписан договор, защото, доколкото знам, Орешарски излъгал Брюксел, че няма такъв договор, и съответно да видим има ли клаузи за наказания в този договор”, добави Бойко Борисов.

Борисов е съгласен да има задължително гласуване

Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление. Това каза лидерът на ГЕРБ - Бойко ...

Лидерът на ГЕРБ каза още, че ако се окаже, че и този път България заради „тази некадърност и некомпетентност на това правителство за втори път на тройна коалиция ще донесе загуби на България, според мен вече трябва да му се потърси и някаква наказателна отговорност”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика