Борисов: Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита

20316
Борисов: Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита
Снимка: БГНЕС

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация, че е имал офшорна фирма в Кипър, предаде „Фокус”.

„През 1994 година съм бил бизнесмен до 1996 година. Имам една четвърт от тази фирма. Събрах симпатизантите и им го обясних. На кой да отговоря? Въобще не е работила. Сега чакам. Говорих с Цветелина да поиска там от адвокатите да покажат до кога, как е работила, има ли транзакции, защото съм убеден, че няма. На тази поредна лъжа, както и за снимките, както и за всичко останало, се оплетоха, ще се оплетат и там”, обясни Борисов.

Хърсев: Смущаващият факт при офшорките е анонимността

Смущаващият факт при офшорните компании е анонимността. В офшорките има 30 трилиона, необложени от данъци. В тази практика обаче няма н...

На въпроса дали сега ще закрие офшорната фирма, Борисов заяви: „Тя трябва отдавна да е закрита. Просто чакам по тази тема. Аз работя с документи. Да изчакаме няколко дни, ще бъда любезен да се явя пред вас с документи”.

„Една четвърт от една офшорна фирма. Я питайте колко имат тези, които плащат масрафа на всички медии, които са тук”, коментира той. „По това време съм бил бизнесмен. И това е нормално нещо. Ако погледнете дори медиите – в голяма част всички са структурирани на по няколко нива офшорни компании. Това не е незаконно”, посочи Борисов.

На въпрос дали трябва да остане в закона възможността зад медии да стоят офшорни фирми, Борисов заяви: „Трябва да се знае собственикът на медиите. В това отношение ще работим много. Абсолютно сме за на всички лидери да отворят каквито сметки имат, където и по света”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика