Борисов: Петното търсеше мен, а не аз него

49456
Борисов: Петното търсеше мен, а не аз него

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично отрече твърденията на Николай Бареков, че е вербувал Бисер Миланов-Петното, за да предизвика антиправителствени протести. Ето какво пише във Facebook бившият премиер:

Бойко Борисов се обиди на ректора на Софийския университет

Озадачен съм от изявленията тази сутрин в ефира на Българската национална телевизия на проф. Иван Илчев. Това заявява в отворено писм...

"От тези снимки ясно проличава, че този пореден компромат срещу мен е подготвян дълго време. Тези хора, които първо обсаждаха дома ми, после ме търсеха месеци наред.

Между другото всекидневно си пиша във Facebook с много и най-различни хора, без да ги познавам. Но тъй като очаквах подобен сценарий, затова си пазя цялата кореспонденция от Facebook.

С тези снимки сега разобличавам поредния опит за дискредитирането ми от най-верните хора на цензурирания. В момента, в който нови 3 милиарда лева излизат от джоба на българите, сме свидетели на поредния опит да се отклони вниманието на хората и да се измести темата чрез една очевидно месеци наред планирана поръчка. Отклоняват вниманието на българите от безпрецедентния скандал как фамилия Станишеви връща пари на Европарламента заради съмнения за далавера; как тихомълком искат да застроят Странджа; как ДПС, БСП и Атака дружно отхвърлиха искането на ГЕРБ за анкетна комисия за Христо Бисеров, който е разследван за корупция и пране на стотици хиляди евра; как държавата се проваля в сектора сигурност; как опорочиха и провалиха избора на главен съдебен инспектор; и как всеки ден им се проваля кворума в парламента и не могат да работят. Освен всичко това, тези хора, които ми приписват, винаги са твърдели, че са свалили ГЕРБ и тогава за цензурираната партия и за Орешарски, който ги приемаше в Министерския съвет, те не бяха криминално проявени."


Бареков: Искам да управлявам два мандата, готов съм да мина през политически трупове

Бих се съгласил на детектор на лъжата. Това каза лидерът на партия Движение „България без цензура" в „На светло с Люба Куле...

Гледната точка на Йордан Бонев, вторият човек след Бисер Миланов в движение "Свобода"

В интервю за в. "Галерия" Йордан Бонев, който е считан за дясната ръка на Миланов, разказва за предполагаемата среща между него, Петното и Бойко Борисов. "Борисов ме потърси във Facebook и навръх Коледа, на 25 декември, около 18:00 часа ми позвъни по телефона с думите: "Позна ли ме по гласа ми?" Отговорих му утвърдително. Тогава той ми каза: "Елате утре с Бисер Миланов да пием кафе у нас."

После ми обясни къде точно се намира къщата му в Банкя", разказва Бонев.

Самата среща била проведена на 26 декември и продължила близо 3 часа. На нея Бонев отишъл с Петното, който също е в ръководството на национално движение "Свобода". "Бойко Борисов се обърна към Бисер с предложение да излезе пред медиите и да обясни, че през цялото време е работил за Николай Бареков. После ни каза, че ако това се случи, ще ни помогне при преобразуването на движение "Свобода" в партия, а ние двамата ще станем известни политически лица", обяснява пред "Галерия" Йордан Бонев.

По думите му основни мишени били Николай Бареков, който пръв обяви, че Бисер Петното се е срещал Борисов в Банкя, и Сергей Станишев. "Той заяви, че ще заемем мястото на "Атака" и Волен Сидеров. Но за да се стигне до там, трябвало да дискредитираме Бареков. В този момент усетих, че Бисер Миланов поддава. Борисов опита да е още по-убедителен като заяви, че имало вариант и за широка управленска коалиция с БСП, ако Георги Първанов оглави червената партия.

"Със Станишев няма как да стане. С него не се понасяме", обясни ни Бойко. Каза, че ако успеем да радикализираме протестите срещу правителството, и ако ударим по Бареков, ще получим 500 хил. лева. Каза ни, че трябва да се създаде нова протестна мрежа и навсякъде да се говори, че Николай Бареков финансира контрапротестите в защита на кабинета „Орешарски” и подкупва цели организации. Обеща, че ще плати, след като се свърши работата и  даде на Бисер Миланов аванс от 12 хил. лева. Заяви в прав текст: "Николай Бареков трябва да бъде унищожен."

НиколаЙ Бареков също коментира темата в блога си:

"Проблемът не в това, че съм бил поръчан за 500 000 лв. или че Борисов плаща на криминални типове. Самият Борисов също е криминал! Проблемът е, че се показва задкулисната страна на събитията от последната година.

Става ясно кой е мафиотският кръг, който иска да разруши държавата. Аз преча на Борисов, защото познавам маниера му и безкомпромисно преследвам истината. Но остават много въпроси. Разпитани ли са момчетата от НСО, които първи разказаха за тази среща? Ще защити ли прокуратурата като свидетел Йордан Бонев? Проблемът вече не е политически, а криминален и съдебен. Лъсва истината кой създаде проекта АБВ, кой е най-големият противник на Борисов и кой поиска да окървави протестите, за да потопи страната в хаос и разруха."

Бисер Миланов остава постоянно в ареста

Бисер Миланов-Петното остава постоянно в ареста, съобщи БГНЕС. Решението е на Софийския градски съд, който също както първата инстанци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика