Борисов: Полицията веднага да се изтегли от TV7, Бъчварова да накаже издалия заповедта

8250
Борисов: Полицията веднага да се изтегли от TV7, Бъчварова да накаже издалия заповедта
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов разпореди полицаите, придружаващи частните съдебни изпълнители в сградата на TV7, да се оттеглят.

Той обясни своите мотиви в публикация във Фейсбук:

Смях и сълзи в ТВ7: Полицаи в живо студио, кучета пред входа, Бъчварова иде

Новините на ТВ7 в 15 часа днес протекоха с полицаи в студиото. „Извинявайте, това ще бъде жив ефир, може ли да излезете?”,...

"Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред.

Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.

Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!"

"Изпратил съм министър Бъчварова да остави един полицай. Не искам нито държавата, нито институциите да се намесват в един частен съдебен спор", заяви след това Борисов и в ефира на TV7.

МВР пратило повече полицаи в ТВ7 от страх от журналистите

Във връзка с въпроси за присъствието на служители на МВР в и около офиса на ТВ7 от МВР уточняват: "Полицията оказва съдействие на част...

"Аз не съм се обаждал и не съм идвал в TV7, когато правихте глупостите с Костинброд. И това, което правехте пред дома ми", продължи Борисов. Той беше прекъснат от журналист на TV7, който каза, че "това го е правил Бареков, да бъдем честни".

Ако бяхте тогава журналисти с етика, щяхте да напуснете, заяви премиерът.

"Изисквам министър Бъчварова да накаже този, който е изпратил толкова полицаи. Този панаир нито е в синхрон с моето управление, нито е в синхрон със спокойствието и реда в държавата", заяви още Борисов.

"Аз знам, че когато някой нещо дължи, трябва да си го върне. Има прокуратура и съд, аз нито определям кой е виновен, нито вкарвам в затвора", завърши премиерът.

Куп знайни фигури скочиха: Акцията в ТВ7 е удар срещу демокрацията и държавата

Не мога да разбера какво се случва и страшно много неизвестни има в тази история. Така коментира случващото се в в ТВ7 и обискът там пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика