Борисов: Повозих Камерън на джипката, той си тръгна с добри впечатления

9398
Борисов: Повозих Камерън на джипката, той си тръгна с добри впечатления
Снимка: БГНЕС

Повозих Дейвид Камерън на джипката да разгледа планините, той си тръгна с добри впечатления от България. Едно е да ти разкажат, друго е да видиш. Той видя при какви условия работят българските граничари и ги почувства, защото вятърът и калта са еднакви за всички. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

"Оценките за страната ни са повече от добри. Дейвид ми е приятел, не става въпрос за погалване по главата. Ясно е, че Великобритания има определени интереси в ЕС. Някои от неговите предложения рано или късно ще станат. Но България няма задължение изрично да го подкрепя", заяви Борисов по повод твърдения, че с посещението си Камерън подготвя почвата за прокарване на целите си в ЕС.

Камерън остана впечатлен от оградата по границата ни

Премиерът Бойко Борисов е показал на британския министър-председател Дейвид Камерън оградата на българо-турската граница, информира "Да...

На 15 декември турският премиер Ахмед Давутоглу ще посети България, съобщи още премиерът.

Според Борисов напрежението между Русия и Турция предоставя рядък шанс на България. "Ние можем да си докараме и каспийски газ, и втечнен газ, от 4-5 места да подсигурим ролята си на газов разпределител", заяви той. По думите му проектът "Южен поток" е затворена тема.

"Сега след няколко дена в Министерски съвет ще подпишем интерконектора с Гърция, сиреч ние ще гарантираме диверсификацията на българския пазар, а и ще можем да диструбитираме. Нашите точки в Хан Аспарух, Терез, Силистар и Галата ще дават също достатъчно и много количество газ. Ако съумеем под егидата на ЕК да докараме и руски газ до нашите земи – Варна, от където ЕС или европейски консорциуми, ние тогава ще си дофинансираме нашите газови тръби, без да даваме изобщо собственост от тях и ще си взимаме транзитни такси, спазвайки третия либерализиционен пакет”, допълни Борисов.

Той не прояви особено желание да коментира скандалите в съдебната система, но все пак каза, че според него главният прокурор Сотир Цацаров и управляваната от него институция вършат работата си "прекрасно".

Държавните мъже посрещат премиера на Великобритания Дейвид Камерън

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия ...

"Правосъдният министър Христо Иванов има моята подкрепа, но когато казва, че е единственият, който може да направи правосъдна реформа, това е обида към останалите парламентарни групи. Стабилен е столът му, но той всеки ден си го прави нестабилен, като сам влиза във войни", коментира министър-председателят.

Запитан дали скоро ще има оставки в кабинета по повод спекулациите около образователния министър Тодор Танев, Борисов отговори: "Когато има коалиционно управленние, правителството първо се събира и обсъжда, тогава се правят изявления и парламентът гласува или не гласува предложена оставка. Сега боричканията в Реформаторския блок не дават възможност на опозицията да се изяви. И аз не схващам там кой какво желае".

Според премиера твърденията, че срещу него се готви преврат, са пресилени, тъй като само преди месец на местните избори българите са потвърдили позиционирането на партиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика