Борисов представи Екатерина Захариева като новия министър на правосъдието

8787
Борисов представи Екатерина Захариева като новия министър на правосъдието
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов представи в Министерския съвет Екатерина Захариева за нов министър на правосъдието, предаде Дарик.

Новият министър ще бъде гласуван в парламента до петък, обяви Борисов.

Окончателно - конституционните промени минаха на трето четенe

Както се и очакваше, промените в Конституцията, които бяха направени заради съдебната реформа, минаха и на трето четене. Този път гласу...

По-рано тази сутрин обаче, представяйки програмата на депутатите за деня, председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи, че новият правосъден министър ще бъде гласуван веднага след поименния вот за промените в Конституцията, които минават на трето четене.

Екатерина Захариева получи подкрепата на всички участващи в управлението, заяви Борисов. "Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариеха получи подкрепата на всички", допълни той.

Още рано сутринта се появи информация, че новият министър на правосъдието най-вероятно ще бъде Екатерина Захариева.

Захариева е юрист по образование. Преди да оглави кабинета на президента, тя беше главен секретар на президентството. Преди избирането на Плевнелиев, беше в екипа му в регионалното министерство като заместник-министър. Досега тя е била вицепремиер в двете служебни правителства, които президентът Росен Плевнелиев сформира, като в първото заемаше длъжността - министър на регионалното развитиие, а във второто, съвместно с тази длъжност беше и министър на инвестиционното проектиране.

РБ няма да гласува единно при третото гледане на Конституцията

Групата на Реформаторския блок (РБ) няма единно решение за третото гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцият...

Отстъпването от част от поправките (разпределението на съдийската и прокурорската квота във ВСС), около които имаше споразумение между партиите през лятото, стана повод преди седмица министърът на правосъдието Христо Иванов да подаде оставка.

Вчера във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че се водят разговори с трима кандидати за поста. Той уточни, че двама от тях са действащи магистрати, но не даде повече подробности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика