Борисов притеснен, че заради мерките за сигурност ще орежат еврофондовете

5456
Борисов притеснен, че заради мерките за сигурност ще орежат еврофондовете
Снимка: БГНЕС

Към момента у нас не се налагат извънредни мерки за сигурност заради атентатите в Париж. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна днес.

Той обаче е убеден, че Европа ще направи нови инвестиции за спиране на подобни заплахи и това може да намали еврофондовете.

България внася 50 000 евро във фонда за подпомагане на Африка

България ще допринесе с 50 000 евро към създадения днес Доверителен фонд за развитие в помощ на африканските държави. Сумата беше публи...

"В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение. Предстои да се катализират доста процеси за повече сигурност, като ще бъдат инвестирани повече средства в тази сфера. Това е притеснително, защото заради инвестициите в сигурността могат да бъдат отрязани пари от оперативните програми. Дано това да не се случи", добави премиерът, цитиран от "24 часа".

На въпрос на журналисти дали подкрепя изявлението на президента, че Русия води хибридна война срещу България, Борисов каза: "Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате и че на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия"

На въпрос, свързан с изказване на Радан Кънев за необходимостта от силно лидерство в Европа, Борисов коментира, че времето ражда лидери, а в момента живеем в трудно време. Във връзка със създаването на единна система за сигурност, министър-председателят заяви, че България има своите евродепутати в Брюксел. В петък там предстои оперативно заседание, на което ще присъстват министрите на вътрешните работи на страните членки, както и представители на правосъдните министерства. На това заседание вероятно ще бъде коментирана темата за създаване на единна европейска система за сигурност.

При откриването на новото депо, което ще обслужва общините Варна, Аксаково и Белослав, Борисов каза, че 350 млн.лв. е дало правителството за пречиствателни станции и съоръжения край морето за една година. Той припомни обещанието, за доизграждането на автомагистрала "Хемус". "Двата лота до Ловеч ги търгуваме, проектираме до Търново. Бързо ще напреднем в следващите години", каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика