Борисов с израз на привързаност към Христо Иванов: Любимият ми министър

3986
Борисов с израз на привързаност към Христо Иванов: Любимият ми министър
Снимка: БГНЕС

Надявам се скоро с правосъдния министър да вкараме и Закона за съдебната власт, за да спрат всякакви спекулации. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което бе приета Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в България 2015-2020 г.

Христо Иванов ми е любимият министър, за да няма такива приказки, които чух напоследък - ако за някой друг се появят същите коментари, и за него ще кажа, че ми е любим, но в случая това е подкрепа, обяснява Борисов пред министрите си, става ясно от стенограмата.

След като Борисов съобщава, че ще предложи сливане на НАП и Агенция "Митници" и отправя сериозни критики към граничарите и митничарите по границата, които охранявали "абсолютно ненадежно", той заявява: "Всеки ден, всеки ден – контрабанда, алкохол, цигари, горива – всичко се отчита, завежда и на базата на това министърът на вътрешните работи и финансите ще правят кадровите заключения. Този, който задържа, този, който отчита резултати за задържани подобни стоки, той ще бъде развиван, той ще работи спокойно. Този, който не отчита, този, който не работи, ще бъде сменян. И тук няма никаква политика, никакъв друг разговор", дава да се разбере Борисов.

Атанасов пита: Защо прокуратурата пише, а ГЕРБ внася законопроекти?

Нищо особено не се случи – така о.з. генерал Атанас Атанасов, който е шеф на вътрешната комисия в парламента, коментира вчерашнат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика