Борисов: С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация

3446
Борисов: С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация
Снимка: БГНЕС

SMS-ът ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на влизане в парламента относно SMS-а, пратен от номера на премиера, който председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов показа вчера.

"Понеже му бях обяснил, а и молбата ми е да проверите, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал „да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл”. За това аз му го и препратих”, каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Нов скандален запис: Борисов купил на любовница къща за 1,5 млн. евро

Пореден скандален запис от разговор между двете т.нар. "каки" - бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, както и между неизве...

Борисов обясни, че с Панов многократно са комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта – строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало. "Казах от мой съветник. Това е лична кореспонденция. Не е член на ВСС”, заяви Борисов.

"Към г-н Панов, както искат да го представят някои-заплашителен SMS или каквото и да е било. Имали сме винаги прекрасна комуникация”, коментира Борисов.

Той припомни, че след инцидентът с катастрофата с Лозан Панов, след което председателят на ВКС го е било страх и е внесъл молба за отказ от участие в процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд, Борисов лично говорил с него и убедил, че нищо няма да му се случи.

"Пратих тогавашния главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”, допълни Бойко Борисов

"Пратих тогавашният главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”, допълни Бойко Борисов.

С. Найденова: Премиерът потвърди, че SMS-ът е бил съзнателно препратен

Изпратеният SMS към председателя на Върховния Касационен съд (ВКС) показа неща, които не би трябвало да се случват. Това каза в ефира н...

Председателят на ВКС Лозан Панов показа вчера пред членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) и пред журналистите получено съобщение от номера на премиера Борисов, което гласи: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме" (Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki. Ne go priehme). SMS-ът е към Панов във връзка с дебатите във Висшия съдебен съвет по проверката срещу съдия Владимира Янева относно изтеклите записи, включващи имената на съдии и политически фигури, включително на Бойко Борисов. Те станаха известни като "Яневагейт". В записите се говори за търговия с влияние, кадруване и натиск от политическо равнище в съдебната система.

Преставляващата Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова. каза днес в ефира на Нова телевизия Борисов е потвърдил, че SMS-ът по грешка, а е бил съзнателно препратен. Самият министър-председател, когато дойде на заседанието на ВСС нито беше извикан, нито беше поканен, посочи Соня Найденова. Тя също така разясни, че председателят на ВКС не е давал предложение за излушване на Бойко Борисов, а е констатирал, че такова не се е случило.

Това, което се случи вчера няма прецедент. Нечувано е да се случи в една демократична държава. Представяте ли си Меркел да получи SMS с предупредителен текст. Това е невъзможно. Това заяви пък в ефира на bTV Калин Калпакчиев, член на член на Висшия съдебен съветот квотата на съдиите, член на Съюза на съдиите в България.

В отговор на въпрос дали е говорил с главният прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на съдиите от Софийския градски съд Румяна Ченалова и Владимира Янева, Бойко Борисов коментира: "Не съм говорил. Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах- нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, заяви Борисов.

По думите му, той е приел Румяна Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно."„Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

Министър-председателят допълни, че е имал среща със собственика на "Овергаз" Сашо Дончев. "Може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите страхове и неговите са били плод на една действително интрига”, поясни Бойко Борисов.

Кънев: Фактическият шеф на ДПС е Пеевски

Фактическият шеф на ДПС е Пеевски. Това мнение изказа в ефира на Нова телевизия съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан ...

Бойко Борисов заяви, че с него са се разбрали. "С времето всяко едно нещо си идва по местата”, заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика