Борисов се озъби на Плевнелиев за границата, поизпусна се за банките

44745
Борисов се озъби на Плевнелиев за границата, поизпусна се за банките
Снимка: БГНЕС

Не знам защо са критикувани мои мнения, след като единствената цел на терористични атаки като тази във Франция е да има омраза и разделение, а не да живеем заедно и в мир. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар пред Диана Найденова, която му припомни как преди години той каза, че България няма какво да се притеснява, тъй като у нас има много дюнериджийници и трябва да хапваме повече дюнери и фалафели, за да сме спокойни.

Виждам омразата, настроенията, реваншизмът, който се надига, продължи Борисов. Той разкритикува задочно френската система за сигурност и правосъдие, след като стана ясно, че атентаторите са били познати на френските служби, а срещу нападателя от Париж е имало и обвинение. Ние сме близо до Сирия, близо сме и до Косово – много лесно може да бъде изпуснат контрола, предупреди премиерът.

Юрист: Самоотбраната у нас се счита за мръсно нещо от МВР и прокуратурата

У нас темата "самоотбрана" е мръсна дума. Масово такива дела приключват с условна присъда. Недоумявам какво трябва да се случи на няког...

Сблъсък на цивилизации за съжаление ще има. Преди не повече от десет дни в Германия вече се заговори пак за чиста раса, каза Борисов. И заяви, че е огромен проблем хора, родени във Франция, да извършват такива атентати – те би трябвало да са интегрирани. И нас ни дават съвети отвън как да интегрираме ромите, но отвън е по-лесно, каза леко язвително премиерът.

Вярвам в мъдростта на българския народ. Случилото се във Франция е добра храна за националистическите партии, но тези процеси водят до разпад на цели държави – вижте Югославия, заяви премиерът. Затова и ще призова всички да бъдат по-внимателни в изказванията си, добави той. И сподели, че следи внимателно какво говорят и чуждите лидери.

По отношение на охраната на границата Борисов заяви, че военните „ще направят” логистиката. Военните шофьори, с военна техника, ще возят граничната полиция. Направих и справка – и в Турция, и в Гърция армията помага за граничната охрана и не съм чул някой да е направил дипломатически скандал от това. И аз се грижа за армията, но искам най-подготвените да участват в охраната – а военните са най-подготвени в логистиката, подчерта Борисов. Той изрично подчерта, че ще се мисли и ще се намери начин да се дислоцират и армейски части на границата с Турция – например Военна полиция. Разбирам ги министрите – всеки иска, ако може, по-малко да участва, по-малко ядове са това, но държавата е една, завърши Борисов.

Във връзка с евентуалното връщане на бежанци в България от Западна Европа, Борисов заяви, че ще си поемем ангажиментите, но и ЕС трябва да ни помогне – финансово. И обяви, че вероятно бързо ще може да се направи единна служба на европейско ниво, по призива на Италия.

Светът: Аз съм Шарли

Малко преди нападението на редакцията на френското сатирично издание Charlie Hebdo в Twitter е била публикувана карикатура на лидера н...

Управлението на държавата

Няма как да излезе сега Мая Манолова и да каже, че на БСП са им били спрени еврофондовете заради ГЕРБ. Това беше цветистото изявление на Борисов, обобщаващо половинчасовата му тирада какво ще се случи на България по време на второто му управление, а именно – познатото – магистрали, енергетика и еврофондове. Той обеща АМ „Струма” да бъде построена до Благоевград, обеща и Северна тангента на София, говори и за пътя Сандански – Кулата и накрая попита Диана Найденова дали е запомнила всичко.

Борисов категорично отрече да е подарявал картина на банкера Цветан Василев. Василев стана банкер далеч преди аз да помисля да се занимавам с политика, подчерта той и отговори на въпрос дали няма големи интереси на ГЕРБ с Василев с възмутеното "Моля?!".

В КТБ държавата умишелно не се намеси – по времето на Орешарски и Чобанов, в момента ние подкрепяме други частни банки, изпусна се Борисов и веднага се поправи, че „няма проблем с други банки, защото държавата се е намесила”.

Армията няма да се включва с хора в патрули по границата

Българската армия и въоръжените сили ще окажат подкрепа в дейността на Министерството на вътрешните работи за охраната на българската г...

На въпрос дали ще работи с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, след като ги критикува много в миналото, Борисов отвърна, че при слаб премиер хората не можели да си покажат професионализма. Сега и Писанчев, и Лазаров, и всички в службите ще имат възможност, завърши премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика