Борисов се закани: Утре внасяме вота на недоверие

14015
Борисов се закани: Утре внасяме вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

Сега пишем мотивите и ще го внесем утре. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали ще има нов вот на недоверие, предаде „Фокус”.

Попитан, за каква политика ще е вотът, той заяви: „Затова, за което предупреждаваме многократно, че са се подготвили да вземат още над 3 млрд. дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се преборят с контрабандата, тръгват по-най лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал”.

ГЕРБ внася нов вот на недоверие – за финансовата политика

До края на седмицата ще има още един вот на недоверие. Информацията съобщи за "Фокус" народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски. ...

На въпрос, защо не поискат вот на доверие, лидерът на ГЕРБ заяви: „Това правителство единственото, което може да прави, е да изобличава Брюксел, че работи против България. Сутринта слушах Явор Куюмджиев – той вече открито говори срещу ЕС. Ако това правителство продължи да стои, нищо чудно и да предложат в един момент да напуснем съюза. За съжаление, всеки ден стоене на това правителство, генерира нови дългове, огромни при това и непоправими щети в последствие с администрацията на Брюксел за усвояването на еврофондовете”.

Трите партии, поддържащи това правителство, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс, продължи с тирадата си Борисов. На въпрос, с каква информация разполага по отношение на приходната част, той посочи, че тя е качена на сайта на Министерството на финансите и че близо милиард лева е дупката в бюджета.

Попитан, че се очаква вотът да бъде отхвърлен, Борисов заяви, че това е единствената процедура, която опозицията има право да направи и да покаже на обществото, че след това измъкване от кризата няма да има.

По отношение на това, че Пламен Орешарски е искал вот за финансовата политика и че от ГЕРБ внасят вотове, по които са слаби, Борисов попита, кой е Орешарски. „Човекът, който направи държавата за смях пред Брюксел. Всеки ден санкции идват от Брюксел и научи всички задни входове в България”, каза още бившият премиер.

ГЕРБ готви нов вот на недоверие, няма да се присъедини към този на ББЦ

"Температурата на политическите емоции е много висока и няма как да е иначе. Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подоб...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика