Борисов ще сезира главния прокурор за записите от дома му

10868
Борисов ще сезира главния прокурор за записите от дома му
Снимка: БГНЕС

Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема – през „Галерия”, някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди какво си казал. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

Борисов уточни, че сигналът е срещу Кристина Патрашкова и това, което тя е казала вчера – за наличието на записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

Патрашкова: Разполагаме със записи на срещи между Първанов, Румен Петков и Борисов

Провеждани са срещи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, поотделно, с Румен Петков, с Георги Първанов. Това каза журналистката Кристина Пат...

„Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството, да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор”, заяви той.

На въпрос как ще коментира изказването на Лютви Местан за коалиция между Борисов и Първанов, Борисов заяви: „Не според Лютви Местан, според коалиция обръчи от фирми, защото БСП и ДПС е коалицията от обръчи от фирми. Нека не се прави на толкова интересен, защото много е притеснен – и той, и всички от БСП”.

"ГЕРБ и АБВ нямат никакви уговорки и никога няма да направят коалиция, докато аз съм председател на тази партия. Това е важното, което трябва да знаят всички български граждани", заяви в Народното събрание Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

"Георги Първанов не е идвал в Банкя. Последната ни среща беше преди две години", обясни лидерът на ГЕРБ.

Помолен да обясни, какво си е говорил тогава с Първанов, Борисов поиска да разбере какво са си говорили Пламен Орешарски и Лютви Местан. Все пак той призна: "Срещнахме се, той приключваше мандата си, тогава всеки бивш президент трябваше да получи офис и мисля, че той си избра офис в Студентски град". Румен Петков днес ми се обади и ми каза: "Ще дойда да те видя, за да мирнат", разказа още лидерът на ГЕРБ.

"Има една цикличност, когато говоря с Радан Кънев, след ден и половина яростно атакуват Реформаторския блок", коментира още Борисов. "Уж Цветанов има дела за подслушване, а ние нямаме една флашка да покажем, а всички знаят от тоалетната до кой ми идва в дома и това се смята за нормално и медиите ме питат какво сме си говорили. Това не е демокрация, това е полицейщина и диктатура", заяви Борисов. Към медиите той се обърна с думите: "Когато излезе разговор на Станишев, Моника или който и да е било, може да питате мен, от Цветанов или от филанкишията го имате".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика