Борисов: Стоя зад Христо Иванов

7692
Борисов: Стоя зад Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Стоя зад Христо Иванов и го подкрепям. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в парламента след проведения председателски съвет на въпрос при провал в гласуването в петък ще поиска ли оставката на Христо Иванов, предаде „Фокус”. „Върша това заради него”, добави той.

Попитан какво ще се случи, ако Реформаторският блок не се съгласи с последното им предложение за избор в двете колегии, Борисов коментира, че просто няма да съберат 160 гласа и ще претърпят поражение.

Председателският съвет на НС решава за бъдещето на съдебната реформа

Заседание на председателския съвет на Народното събрание с участието на премиера Бойко Борисов ще трябва да реши съдбата на законопро...

„Водя битка колегиите сами да се избират и утвърждават заради исканията на министъра. Правя го заради него, той сам не може да се оправи”, уточни министър-председателя.

На въпрос защо иска подкрепата на ДПС, Борисов коментира, че в последните дни най-много срещи се провеждат между съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев и лидера на ДПС Лютви Местан. Борисов благодари на БСП, че идват на срещите, въпреки позицията си против промените.

Няма да отстъпим от разделянето на ВСС и инспектората, допълни той.

Единственото, по което има разминаване към момента е, че Реформаторският блок трябва да преодолеят начина, по който се избират ръководствата в колегиите, допълни Борисов.

След среща с Миков Борисов нанесе явен удар срещу Реформаторите

Не е постигнато съгласие за подкрепа от БСП към конституционните промени. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов и л...

„Към момента сме предложили 8 на 5 – 8 съдии срещу 5 от парламента. В прокуроро-следователската - 6 на 6”, обясни той и добави, че ако днес Реформаторският блок вземе подобно решение, утре ще бъде намерен консенсус. „Това е, което заявих на Радан Кънев, Зеленогорски, колегите от РБ, защото там има сили, които биха подкрепяли едно или друго предложение, независимо, че вече бихме могли да съберем достатъчно гласове”, посочи премиерът и обясни, че ако те не постигнат единно решение, ще се отиде към поражение в петък, но няма да даде условие за напрежение в самия блок.

„Предлагам и се надявам следобед да подкрепят подобно решение, защото в петък при липсата на гласове това ще бъде голямо поражение и за ГЕРБ, и Реформаторския блок”, каза още министър-председателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика