Борисов: Управляващите ще се сринат като през 1996 г.

22429
Борисов: Управляващите ще се сринат като през 1996 г.
Снимка: БГНЕС

Сегашните управляващи така ще се сринат, като при Жан Виденов през 1996 година, че пак ще ни трябва много време да възстановим държавата. Самата истина е, че няма време за губене. Всичко буксува. Съжалявам. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Нека говорят” по БТВ.

„Тези сега, когато казват и лъжат, че намаляват цената на тока, задължават НЕК. Само от намалената такса на преноса губят 900 хил. на ден. Задълженията на НЕК са повече от 1 млрд. лв. Може и 4 да са ги направили вече”, посочи Борисов.

Борисов: Вместо да харчим още 20 млн. лв., избори 2 в 1

Винаги сме водили европейски дебат и национална политика. Това че срещу нас винаги се е работило с черен пиар и компромати, аз съм св...

„Утре към 15.00 часа ще изпратим група депутати от ГЕРБ в Министерството на икономиката и енергетиката, за да кажат истинските задълженията на НЕК, защото това не е плод-зеленчук, ресторант, за да не се интересуваме колко точно са. Ние имаме Конституция, как ще ни откаже министър Драгомир Стойнев информация? Те са толкова нагли, че може и да откаже”, обясни Борисов.

Искаме незабавно този кабинет да падне от власт. Искаме избори 2 в 1, а не както искат други лидери на партии – през октомври, допълни Борисов. „Всеки ден ходя на работа в Народното събрание. Ние не сме длъжни да правим кворум. Няма нито една политика на кабинета Орешарски, която ние да подкрепяме. Защо да правим кворум? Задължение за кворум в парламента е на управляващата партия. След като половината от БСП и ДПС ги няма, „Атака” са трима… Ние получаваме заплата да казваме на хората, че това е пагубно”, посочи Борисов.

На въпрос дали спи по-спокойно откакто не е министър-председател, Борисов отговори „не”, защото вижда как се управлява държавата и вижда колко големи инфраструктурни проекти загиват, как се взимат кредити, които българските граждани трябва да връщат.

„Докато Пламен Орешарски взема тези дългове, децата трябва да знаят, че ще ги връщат. Това не е агитация за ГЕРБ. Както ги предупреждаваме да не пушат, да не взимат наркотици. Аз съм ги предупредил, да си знаят”, добави Бойко Борисов.

Станишев: Борисов лъже, ГЕРБ искаше ПАСЕ да извади Русия

Свидетели сме на тотално лицемерие в поведението на Бойко Борисов, обяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, предаде БГНЕС. Станише...

Няма нито една искрена дума в това, че съм давал пари за протести. Ако има и 1% истина в това, което казвате, те нямаше да стихнат. Те задръстват столицата. Ако има протест, да е мощен, силен. Аз им показах как се прави – в Пловдив”, добави Борисов.

„Българският народ не се подведе по тези твърдения и за първи път гласува два пъти поред за ГЕРБ за първа политическа сила. Оценката за ГЕРБ я даде народът”, добави Борисов.

„Какво съм правил в моя дом, това си е моя работа”, добави Борисов. „Не само, че сме летели по-малко с Авиоотряд 28, а и по-малко проблеми сме създали. Ако има нарушение, главният прокурор да ми повдигне обвинение. Ако няма, за което съм сигурен, да не ми задавате повече въпроси. Всичко трябва да се провери, за да спре да се говори. Борисов посочи, че е летял с Авиоотряд 28, за да провери големи инфраструктурни проекти като Дунав мост 2”, каза още Бойко Борисов. „Не ме интересува Бисер Петното. Ще попитате Цветлин Йовчев, Пламен Орешарски, Корнелия Нинова”, каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика