Борисов: В Лондон осъзнах, че хората имат съмнения за мен и това ме жегна

21859
Борисов: В Лондон осъзнах, че хората имат съмнения за мен и това ме жегна
Снимка: БГНЕС

В огледалото винаги съм виждал себе си... А, пък когато си дадох сметка след Лондон, и благодаря на това момче, че дори може да витае някакво съмнение за моята честност и принципност, мисля, че реакциите са повече от ясни.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод последните спрени обществени поръчки и обвинения срещу него и правителството.

"В огледалото започва да излиза кой ли не. Имам тази воля и ако искат всички да ми обявят война, защото виждате – в огледалото започва да излиза кой ли не и да се разправят по брутален начин помежду си. Аз нямам никакви зависимости и ще ви го докажа, ако някой още не се е убедил в това. Така че благодаря на това момче в Лондон, много ме жегна, защото като се огледах от страни и разбрах, че за нормалните хора, може би наистина така изглеждам", каза Борисов.

Той заяви, че амбициите са му да направи България за пример и ще го направи. „Искам нещо да ви кажа и се заклевам, искам да го знаете: Нито един европеец, нито един американец или руснак, нито една институция в света не ми е дала този съвет, не е говорил никой никога с мен. Съжалявам, че я изпуснах Меркел. Ако искате, ще ви доведа Ангела Меркел да ви каже за какво беше нашият разговор и тя ще дойде. Единственото, което са казвали тези хора е, че имат пълно доверие в мене. И, ако някъде грешим, вярват, че ще се поправим", каза още Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Съветвам всички да си вземат по едно огледало и когато видят някоя сянка или нещо да ги притесни – веднага да вземат мерки. Ние не сме идеални, винаги съм го казвал. Да, атакуват ме", призна Борисов.

Решенията за спрените обществени поръчки са в услуга на обществото, заяви Борисов. "Не виждам защо в един момент не питате за дадена обществена поръчка, а когато я спра, ме питате защо съм я спрял", обърна се премиерът към медиите и добави: "Нека го наречем политическа воля, те са законосъобразно проведени и съответно, законосъобразно спрени".

Утре съм разпоредил на Красен Кралев да спрем и обществената поръчка за Зимния дворец, тъй като и там от моята проверка излизат неща – няма извършено престъпление, но може да се направи по-добре, заяви Борисов.

Борисов засегна и темата с блокадата на гръцката граница.

Борисов продължава похода срещу Пеевски, спря му поръчки за 160 млн. лева

Премиерът Бойко Борисов е наредил спирането на нова порция обществени поръчки, свързани с фирми на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става...

"Вече месец гръцката държава не се намесва по никакъв начин за затварянето на нашите граници и днес ще го кажа и на Съвета. Два пъти говоря с Ципрас и съм се опитал да запазя в максимален обем добрия тон, колегиалността. Позицията ни е не само вече много твърда, не става въпрос дори за средства и това, което губим. Това е целенасочено отношение към България, защото други пунктове не се затварят“, заяви Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика