Борисов видя амбиции за президентския вот в решението на ДСБ да е опозиция

4252
Борисов видя амбиции за президентския вот в решението на ДСБ да е опозиция

Министър-председателят Бойко Борисов изтълкува решението на ДСБ да излязат в опозиция като начало на предизборна кампания за президентски избори на лидера на вече опозиционната политическа формация Радан Кънев.

"Става ясно, е че човекът, към когото винаги съм имал много приятелско отношение - Радан Кънев, започва предизборна кампания за президентските избори", коментира Бойко Борисов пред журналисти, цитиран от "Фокус". "От всичкото, което ми става ясно, е че човекът, към който винаги съм имал много приятелско и взаимно мисля отношение Радан Кънев – целта е президентските избори. Аз така го разбирам", каза премиерът.

Антоний Гълъбов: Сценариите за дестабилизация и предсрочни избори ми се струват пресилени

Третото гласуване на промените в Конституцията, изборът на нов правосъден министър и приключването на парламентарната сесия ще дадат пъ...

"Считам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори. Разбира се пожелавам им успех, ако това им е тактиката, но никога не трябва, ако сме истински родолюбци, бащи или майки и всеки, който както се чувства към хората, избрали ни на тези постове, да залагаме човешки съдби, да залагаме стабилността и ако щете цялата държава заради една или втора лична амбиция", каза Борисов.

"Можехме да седнем и да търсим вариант за общ кандидат за президент, ако е толкова силно желанието. То не е и минало, затова аз истински се надявам и по никакъв начин не разпитвам министрите – не ги питам, защото нашата работа е да правим пътища, да правим пречиствателни станции, болници, поликлиники, да заздравим отбраната, да имаме реформи в местата, където трябва да се направят и ние ги правим. Надявам се на мъдрост. Вярно е ,че веднъж като направиха анонс, няма как д се дръпнат назад ,но малко спокойствие и такт”, посочи Борисов.

Вчера, 12 декември, в Поморие беше заседанието на ръководството на ДСБ, на което националното ръководство на партията взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че политическият гръб на Петър Москов се казва Бойко Борисов и е министър-председател на България. Кънев посочи, че конфликт между него и Москов няма, но политическите им пътища се разделят.

Борисов: Ако РБ се разклати, правим избори 2 в 1

Надявам се да размислят, да разберат, че могат да причинят тежък катаклизъм, ако не - ще отидем на избори 2 в 1. Така премиерът Бойко ...

Стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага, коментира днес министър-председателят.

"Фактът, че министрите пред мен заявяват, че продължаваме и въобще не сме говорили, че видите ли от утре няма да са на работа, или ще има проблем, ме кара да бъда спокоен, че това, с което сме захванали, с по-бързи темпове в някои области, където реформите са по-малки, ще успеем", каза още Бойко Борисов. "Никога не съм им отказвал. Бях ги оставил да извървят пътя, който всяка една партия трябва да извърви. Помните, когато отидох с Христо Иванов в парламента 180 гласа бяха подсигурени, категорично. Той стоеше и благодареше до мен”, похвали се Борисов.

"Сега, какво направиха - казаха само ние можем да кажем, кое е правилно. Като казвате само вие, че е правилно, другите политически партии не го приемат. България вече никои не може да говори със думичката „аз”, „единствено” и думичката „самодостатъчно”, която те много обичат да си приписват. За това се надявам на разум, мъдрост, да премислят нека мине емоцията им”, каза премиерът. Той заяви, че има договор за управление с Реформаторския блок като такъв.

"Във вторник да кажат, какво мислят да правят и как да го правят", каза още той.

Не знам да има проблем с коалицията, заяви Борисов

До този момент никой не ми е казвал, че има проблем с управляващата коалиция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред "Дари...

Припомняме, че министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор. След оставката на правосъдния министър и гласуването в парламента стотици излязоха на протест с искане за радикална съдебна реформа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика