Борисов: Видя се, че с ГЕРБ никой не може да се мери, положих големи усилия да загубя Плевен

4698
Борисов: Видя се, че с ГЕРБ никой не може да се мери, положих големи усилия да загубя Плевен
Снимка: БГНЕС

Да поздравя колегите, които спечелиха на първи тур, да поздравя щаба. Това бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. "Кампанията беше толерантна, по-различна от Костинбродската. Видяха се и дефекти като Избирателният закон. Но нека всички партии решат дали се нуждаят от поправки. Няма как да не се получат конфликтни точки в големите градове", каза той.

"1-2 дни ще броят, изборите минаха, но от утре всички да седнат и да работят сериозно, защото програмните периоди изтичат. Като правителство ще работим с всички", обеща още Борисов, цитиран от Стандарт нюз.

Нинова: БСП загуби тези избори

Ние загубихме тези избори. Това обаче не трябва да ни демотивира, а да ни амбицира за следващите. Трябва да се стегнем и да направим та...

"Изборите потвърдиха, че по-добре от това, което сме сътворили, няма как да се получи. Разбрах, че ГЕРБ е загубил! Нетолерантно! Положих огромни усилия да загубим Плевен, за което ми се сърдят съпартиийците. Но да говорят, че паднал Плевен като при падишаха! Нека бъдем по-толерантни", възмути се Бойко Борисов.

"Не мога да си представя, че ще се радвам на един кандидат и то независим, но подкрепен. Всички кметове на ГЕРБ са наши кадри, издигнати от нулата. С изключение на Паунов от Кюстендил", ядоса се премиерът по повод изявление от РБ за победата в Плевен.

Бойко Борисов се ядоса на кандидата си в Плевен д-р Стойков, който боядиса с блажна боя центъра, за да направи велоалеи. "И аз нямаше да гласувам за него", каза той. "Но да се говори за паша! Дърпах юздите на партията да не спечелим още повече. Колко пъти отидох в Плевен, Пловдив, Добрич! Знаете ли кога щяха да бият в Плевен, ако бях се ангажирал?", попита риторично премиерът.

Моята добрина и толерантност има граници, допълни Борисов.

"За да запазим държавата стабилна, трябва да бъдем по-скромни и смирени. Чудя се как от утре да продължим да сме така стабилни в тази тежка международна обстановка? Ако друг беше лидер на политическа партия с такива резултати представете си какво щеше да бъде", заяви Борисов. "Чудя се от утре как да продължим да сме така силни в тази тежка международна обстановка. Що за изрази са да „изметем”, „премахнем”, „изчегъртаме”? Освен ДПС, и ГЕРБ е един от гарантите на българските мюсюлмани. Трябва да бъдем много толерантни с този етнос", заяви Борисов. Той подчерта, че няма да търпи да му прехвърлят вини заради толерантността му.

ГЕРБ със смазваща победа в столичните райони

Предизборните щабове започнаха да обработват данните от изборите за 16 районни кметове в София. Победата на ГЕРБ е безспорна. В битк...

"С ГЕРБ никой не може да се мери, дори няма шанс. Коя партия може да се похвали с такива експерти като личности, успели хора, доказали се хора? Всеки ден пожелавам на всички успех и дърпам юздите на партията за по-високи резултати", каза още Борисов.

Преди това Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ печели 129 кметове и общо 1727 общински съветници или една трета от общия им брой в страната.

ГЕРБ увеличава своето присъствие в местната власт с 22 областни центрове. 1 602 са били общинските съветници, избрани от ГЕРБ, през 2011 г, обясни той.

"Ние заложихме да имаме над 100 кмета. 2007 спечелиха 45, 2011- 94, а през 2015- 129 кметове и очакваме още два резултата от 2 общини. Това е от общо 265 общини", добави Цветанов.

"Областни центрове: 2007- 10 кмета, 2011- 14 областни центъра, 2015- ГЕРБ увеличава присъствието с 22 областни центрове. Това е изключителна отговорност", добави Цветанов.

Мерджанов: БСП има шансове за победа в 3-4 областни града

Имаме своите шансове в 3-4 областни града и се надявам да спечелим, коментира говорителят на БСП Атанас Мерджанов, предаде Дарик.Той п...

"Допълнителни данни можем да даваме след като приключи преброяването на ЦИК. За първи път има около 5 000 недействителни бюлетини за общински съветници, преференцията изигра този номер", коментира зам.-председателят на ГЕРБ. И уточни, че при кметовете те са в рамките на 3 %.

Цветанов пожела успех на кметовете, избрани на първи тур, както и на тези днес. Той не пропусна да поздрави и представителите на други партии, които са победили ГЕРБ.

Над 70% добри резултати на първи тур в Смядово, Поморие, Малко Търново, Казанлък, Земен. Пробив в Никола Козлево. В Сливен, в Габрово, от четири общини, и четирите са на ГЕРБ, коментира още резултатите Цветанов.

Кметът на Кюстендил, който е от РБ, но подкрепен от ГЕРБ, бе сред хората в щаба на партията в София.

Искам да благодаря на всички граждани, които гласуваха, добави Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика