Борисов заплаши кандидатите на ГЕРБ за купуването на гласове

6506
Борисов заплаши кандидатите на ГЕРБ за купуването на гласове
Снимка: БГНЕС

Вчера щяха да приберат „въпросния господин”, но той има имунитет. Така премиерът Бойко Борисов се оправда за липсата на действие от страна на властите по адрес на лидера на „Солидарност” Христо Младенов. От думите на премиера пред Нова телевизия излезе, че Младенов по-скоро кълнял Вероника Димитрова, не толкова я заплашвал.

На въпрос, че Младенов подкрепя ГЕРБ, Борисов отговори, че той пък подкрепял Реал Мадрид. Всеки може да каже, че подкрепя някого. От 14 на 30 са увеличени проверките на НАП по отношение на джебчийките в Игнатиево, добави премиерът. Убеден съм, че прокуратурата ще „докара докрай работата”, лаконично отговори Борисов на въпрос за кого събират гласове партии като тази на Младенов. На нас такива гласове не ни трябват – като имаш милион гласове, 4-5 хиляди не ни трябват. Неслучайно заплашвам моите кандидати да не се поддат, защото има какви ли не села и паланки, посочи Борисов. По скандала „Пиже” премиерът смята, че властите са действали правилно.

Борисов се скарал на Калфин за осигурителните прагове в тютюневия сектор

"Изключението, което се прави за осигурителните прагове на тютюнопроизводителите, няма да бъде прието". Това заяви премиерът Бойко Бори...

От 6:00 часа сутринта днес има акция на прокуратурата и на МВР на територията на цялата страна относно купуване на гласове и трафик на хора. Очаква се да бъдат задържани над 1000 души, каза Бойко Борисов. С тази акция той вярва, че ще се гарантират чисти избори.

Политика и КТБ

Борисов коментира и темата с изказване на Лютви Местан, който в края на предизборната кампания даде заявка при повече общини за ДПС, Движението трябва да стъпи по-добре във властта. Той има своята логика, защото изборите са състезание. Логиката е кой колко го подкрепят. Правя заключение, че ако управляващите партии не спечелят достатъчно доверие на местните избори, ДПС ще ни атакува, каза Борисов. Има значение заедно с Реформаторите, Патриотичния фронт и АБВ да не сме с лош резултат, защото това ще даде шанс на опозицията да ни атакува с вотове на недоверие. Борисов заяви и, че не е добре БСП да се представи лошо, защото лявото пространство ще преживее криза като тази вдясно в началото на века. Премиерът добави, че се чувства сигурен в победата в Хасково, защото там местната власт била от години много силна.

Много хора ме укрепват, че по времето на ГЕРБ КТБ се е разрастнала. Ако не я бяхме „подпрели”, тя още тогава щеше да рухне, каза Борисов. Той пак заяви, че не само КТБ е била подкрепяна. Спомняте си, че Симеон Дянков щяха да го съдят, защото по времето на Тройната коалиция е била подкрепена „друга банка”. Това е инструмент, в цяла Европа се прави, защити се Борисов. И отново обвини Орешарски и Чобанов, че като премиер и финансов министър трябва да понесат отговорността за рухването на КТБ. Премиерът подчерта, че Владислав Горанов е „добър финансов министър” и не е зависим от никого, след като му беше припомнена снимката на Горанов „на кафе” с Пеевски.

Борисов отрече категорично, че ГЕРБ се е отдръпнала от Росен Плевнелиев за референдума. За всяко нещо да сме виновни ГЕРБ – ние бяхме „за” трите въпроса на Плевнелиев, Реформаторите обаче не бяха, обясни нещата премиерът. Сами не можехме да направим референдум с трите въпроса, а Реформаторите бяха против и си го казаха, което им прави чест, оправда се министър-председателят.

Борисов поиска ускорен строеж на магистрали: От седем държави внасяме асфалт

Денонощна работа и пълен фокус върху строежа на магистралите, за да се спаси европейското финансиране за недовършени отсечки - това раз...

Относно поправката „Анти-Бакалов”, Борисов шокиращо заяви, че депутати от ГЕРБ искали „да го заобиколят”. Имаме един депутат, адмирал, който всички си го харесват, бяха точните думи на Борисов. Премиерът отрече Цветан Цветанов да е бил „в заверата”. Става въпрос за Пламен Манушев от Варна, призна накрая министър-председателят.

Законопроекти и пиар

Ще има 50 млн. лева коледни добавки за най-бедните пенсионери – по 40 лева, продължи Борисов. На въпрос защо Петър Москов откриваше вчера Западната дъга на околовръстното шосе и Лот 2 на АМ „Струма”, Борисов отговори: „Ами нали сме коалиция”. С Пепи Москов е весело, добра комбина сме, заяви министър-председателят, но не пожела да каже какви вицове си разказват. И двамата обаче пушели „в джипката” и се шегували дали на Росен Плевнелиев нямало да му стане лошо. Точно по темата за минималните прагове и тютюнопроизводството Борисов заяви, че първо се обадил на Горанов кой е направил предложението, после стигнал до Калфин и му казал, че проблемът е, че първо не са го питали. Проблемът е приключен, с Калфин имам прекрасни предложения, уточни Борисов. Освен чисто професионалните решения, те носят такъв негатив в обществото, че е по-добре да не се правят някои от тях, заяви Бойко Борисов. Премиерът посочи, че ще подкрепи данък „вредни храни”, но трябва хубаво да се огледа това предложение. Относно позицията на Владислав Горанов за данъка, Борисов отговори, че на финансовия министър работата му е да пази дефицита и хазната.

На твърдението, че нарочно точно преди изборите се откриват магистрали, Борисов отговори, че явно някой има много вяра в него да смята. Затова оставихме и АМ „Марица” във вторник, добави в типичен стил премиер. Много правителства са работели за мен, за да откривам сега магистрали, добави министър-председателят. И кметовете на БСП ви се възхищаваме и ви подражаваме, казал кметът на Бобошево Крум Маринов на Борисов. Надяваме се да завършим АМ „Хемус”, защото без „Хемус”, Варна е едно село, каза премиерът.

За прословутите велоалеи в Плевен, Бойко Борисов заяви, че и него го дразни. Карам се, каза той в отговор на въпрос какви мерки взема.

"Российская газета": България си сътрудничи с Русия само на думи

България само на думи е готова да си сътрудничи с Русия, когато нещата стигнат до дела – трябва да гледаме какво ще решат в голем...

Външна политика

С Гърция имаме огромна граница, а много малко граничари, оплака се Борисов. Той посочи, че въпреки всичко край Средец са задържани 54 мигранти, а всеки ден на границата се залавят по 50-100 души, по думите му. Премиерът призна и, че има сигнали за висши кадри на „Гранична полиция”, които организират канали за трафик на хора. Службите работят, скоро ще има резултат, каза Борисов. И определи граничния полицай Вълкан Хамбарлиев, който уби с предупредителен изстрел афганистански мигрант, като човек, който си е свършил работата.

Интеграцията на млади мъже, идващи от Афганистан, ще е много трудна, защото те са живели при талибаните и не са виждали демокрация.

Не сме допускали руски самолет на наша територия. Казах, че сме пропуснали, защото до последно щеше да прелети, оправда се Бойко Борисов за историята с руските самолети, летящи към Сирия и които не получиха разрешение от Външно министерство да минат през българска територия. На въпрос може ли руски самолет да прелети, премиерът отговори: "Глупости, това да не е плод и зеленчук". И уточни, че имало прелетял руски самолет, но той бил с дипломатическа нота, дадена в срок.

Нямам разкрач между Русия и САЩ, подчерта Бойко Борисов. На въпрос дали е повече с американците или с руснаците, премиерът каза, че България е в Европа и сме с европейците.

Борисов: Като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма такава

"Като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания. Искате ли да се включва за 2-3 дни в кампанията и да видит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика