Борисов заведе дело срещу Цонев, иска 50 хил. лева обезщетение

24703
Борисов заведе дело срещу Цонев, иска 50 хил. лева обезщетение
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е завел дело срещу заместник-председателя на Бюджетната комисия в Народното събрание и депутат на ДПС Йордан Цонев за клевета. Това съобщи самият Борисов в профила си във Facebook.

"Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева. В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани".

Комисията за разследване на кадрите на ГЕРБ може да работи повече от два месеца

Срокът на действие на Временната анкетна комисия, която разследва кадровата политика по времето на управлението на ГЕРБ, е два месеца, ...

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината. В понеделник продължавам със следващите клеветници", пише Борисов във Facebook профила си.

Вчера, по време на дискусиите при създаването на Временна анкетна комисия, която да разследва кадровата политика по време на управлението на ГЕРБ, Цонев нарече Борисов "мутра, която водеше СИК". При самите дискусии се стигна и до други грозни обиди между депутатите - например, че Лютви Местан "е пробутвал любовницата си за министър".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика