БСП има нужда от нов лидер, заяви Георги Кадиев

47190
БСП има нужда от нов лидер, заяви Георги Кадиев
Снимка: БГНЕС

Аз мисля, че това е нереално – Европейската комисия се създава чак след изборите за Европейски парламент. Дори още не е ясно кой е десният кандидат – левият е Мартин Шулц. Така че да се правят спекулации е твърде смело, заяви в предаването на Люба Кулезич в Нова телевизия червеният депутат Георги Кадиев. Така Кадиев коментира слуховете, че лидерът на БСП Сергей Станишев иска да оглави Европейската комисия и вече си е уредил висок пост в Брюксел – според  Виза Недялкова след шест месеца Станишев ще отиде в европейската столица, а Моника Йосифова вече дори имала кабинет там.

На въпрос дали Сергей Станишев трябва да оглави листата за европейските избори на БСП, Кадиев отговори, че се колебае. Той обаче категорично заяви, че БСП има нужда от нов лидер, независимо от резултата на евроизборите.

Кадиев във Фейсбук: Аз няма да напускам БСП

БСП има изключителна нужда от реформа. От смяна на поколенията, нови хора със съвременни идеи и поведение. Това написа Георги Кадиев, д...

Ситуацията в БСП

Опасността за БСП сега не е да се раздели на привърженици на Станишев и Първанов, а не на доволни и недоволни. Ние сме единствената нелидерска партия, а съществуването на БСП е важно за България, защото партията се бори за демокрацията и срещу проявите на ксенофобия. На въпрос какво тогава е сблъсъкът на Станишев и Първанов, Кадиев отвърна, че това показва, че БСП има лидери.

На предстоящите европейски избори битката е да повалим ГЕРБ, а не АБВ. АБВ има своя писта и ще е голяма грешка да се борим с тях. Георги Първанов и Татяна Дончева са едни от недоволните в БСП, аз също съм такъв, но призивът ми е те да останат в партията. Много е лесно да се напусне, коментира Кадиев. Аз съм един обикновен депутат и призивът ми е към недоволните в партията, но не към Първанов – той е много над нивото ми, добави червеният народен представител.

В коментар пред Нова телевизия Илияна Беновска заяви, че Георги Първанов е обиден от отношението на БСП след като приключи с двата си президентски мандата. И причината е, че посоченият от него наследник Станишев не е отговорил на очакванията му. Кадиев обаче отвръна, че не знае кой е предложил Станишев за председател на БСП и призна, че сигурно има нещо в партията, след като емблематични фигури я напускат.

Партийните субсидии стимулират политическото безделие, казва Георги Кадиев

Българският закон за партийните субсидии има нужда от промяна, защото е изграден на грешна основа. Той те стимулира да търсиш 1% от гла...

СРС скандалът Борисов - Първанов

По отношение на скандала със записа на среща между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, Кадиев заяви, че никой не е чул официално запис. Очевидно се върви по линия да се вади компромат срещу Първанов и Петков. При всичките ми критики към Георги Първанов, не вярвам той да се обедини с Бойко Борисов. Може би Първанов и Калфин искат да направят политическа партия вляво, но аз искам да променим БСП, добави Кадиев.

По устав след тези действия Първанов и Петков трябва да бъдат изключени. Дали това ще се случи, предстои да видим, контрира Беновска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика