„Булката беглец” Даниел Георгиев бе изключен от ГЕРБ

30563
„Булката беглец” Даниел Георгиев бе изключен от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията и го призова да напусне поста си като народен предствител. Мотивът е некоректното поведение на Георгиев в последните дни, през които той (почти) се присъедини към „България без цензура”.  

Решението бе съобщено от зам.-председателя на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде „Фокус”.

На 20 май Георгиев подаде заявление за напускане на ГЕРБ, както и заявление за оставане. След това Даниел Георгиев се появи на мероприятие на „България без цензура” в Бургас. Обяснението му беше, че е искал да стисне ръката на лидера на ББЦ Николай Бареков.

Борисов за отцепника Даниел Георгиев: Не можах да очистя докрай партията от такива

Не бих искал да съм краен, но е детинско да се дават обяснения, че видите ли си минавал край предизборната сцена на „България без...

На въпрос каква е логиката да даде хем заявление за напускане, хем за оставане, Георгиев каза, че така показвал, че не го е страх и че следва убежденията си. Не стана ясно дали е подал заявленията заедно или в рамките на няколко часа.

Вчера депутатът заяви пред БТВ, че е станал жертва на спекулации, които целяли да „будят съмнения в ГЕРБ” и че той твърдо остава в партията на Бойко Борисов.

„Що се касае за нашия депутат, иска ми се да не бъда много краен. ГЕРБ е кауза, в ГЕРБ се идва, ако имаш кауза. Tой няколко пъти ми се обади, след като говорих с баща му. След като излязоха и дадоха пресконференция с ръководството на парламентарната група. Мисля, че са наивни и детски обясненията, че минава покрай Бургас и там отишъл да се качи на сцената”, заяви самият Борисов  по темата.

Кой е Даниел Георгиев

Иди ми, дойди ми - Даниел Георгиев си остава в ГЕРБ, но благодари и на ББЦ

От месеци насам срещу мен тече медийна атака – за напускането ми на ГЕРБ. Това каза депутатът Дание Георгиев. Вчера, 20 май, той...

Даниел Георгиев е син на кмета на Ботевград Георги Георгиев. По времето на управлението на Бойко Борисов Даниел беше проверяван от НАП заради сигнал за липса на декларация на имотно състояние. При встъпителната си декларация като народен представител той беше пропуснал да декларира 16 бивши общински имота, които е купил на занижени цени.

По думите на Георгиев ставало въпрос за „100 метра ливада”. НАП направи проверка за периода 2006 – 2011 година на имотното състояние на народния представител – имоти, автомобили, покупки, плащания. След проверката приходната агенция каза, че няма несъответствия между имущество и доходи.



 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика