Бъчварова: Явяваме се заложници на чужди конфликти

2502
Бъчварова: Явяваме се заложници на чужди конфликти
Снимка: БГНЕС

Явяваме се заложници на чужди конфликти, такава е реалността и се надявам скоро това да приключи. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с блокираните превозвачи на българо-гръцката граница, заради протестите на гръцките фермери.

„Това, което можем да направим, е да създаваме по-добра организация и по-добра информираност за хората, които пътуват и за превозвачите”, посочи вицепремиерът и допълни, че очевидно тази форма на протест е избрана от гръцка страна, защото не може да бъде повлияна политически.

Бъчварова: МВР не е хрантутник на държавата

Внушението, че МВР не работи е послание към престъпниците, към терористите, към всеки навън, който иска да дойде тук и да се възползв...

„Разчитам на хората да разберат, че ние също сме в такава ситуация, че не можем да направим нищо самостоятелно”, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова, цитирана от бтв.

На практика ние вървим след събитията, заяви още Бъчварова.

Не искам да отнема отговорността от МВР, но нека да има разбиране – на първо място е ефективното наказание, заяви Бъчварова, коментирайки огромната битова престъпност, особено в някои населени места на страната, където предимно възрастни хора са подлагани на всекидневни набези на крадци.

МВР се опитва да се справи, допълни Бъчварова. МВР има ограничен ресурс и не просто присъствието е единствената мярка срещу този вид престъпления. Трябва бързо разследване и ефективно правораздаване, смята силовият министър. Бъчварова уточни, че около 24 хиляди са полицаите, с които МВР разполага за борба с битовата престъпност.

"На практика ние вървим след събитията. Но на първо място е ефективното наказание. Не искам да отнема отговорността от МВР, но нека да има разбиране", каза тук Бъчварова.

За промените в Закона за МВР, които ще бъдат внесени в парламента на 17 февруари, вицепремиерът каза, че те са в много широк диапазон. Реформата в МВР ще се реализира на седем нива и целта е да се подобри работата на министерството, заяви Бъчварова.

Според нея има сценарий за дестабилизация на държавата. Има сили и групи, които създават нестабилност пред правителството, каза Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика