Бъчварова: Полза от дестабилизация има човек, който не иска стабилно правителство

813
Бъчварова: Полза от дестабилизация има човек, който не иска стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

Видеоклиповете със задържани бежанци на границата могат да се определят като сценарий за дестабилизация. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

В отговор на въпрос дали заснемането на видеоклипове на хора, които задържат бежанци на границата може да бъде наречено сценарий за дестабилизация и дали тя го вижда вътрешният министър заяви: „Може да бъде наречено сценарий, за да се провокират усилията на МВР, за да се покажат някои пропуски”.

Бъчварова се оплете за гражданския арест

Дали има „граждански арест” в България – това трябва да кажат юристите. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчваро...

Бъчварова посочи още, че полза от дестабилизацията има човек, който не би искал да има стабилно правителство и това правителство.

„Заиграването с този аспект на националната сигурност е доста опасен. Трябва да съобразяваме и тези елементи”, заяви вътрешният министър.

По думите й, МВР не може да повлияе върху обществените опасения и страхове, които са естествени в гражданите. Във връзка с предстоящите акции срещу корупцията Румяна Бъчварова заяви, че в някой от акциите участва МВР, в други участва ДАНС под надзора на прокуратурата.

„Няма чадър над нито едно разследване-политически или личен. Всеки сигнал се проверява и по всяко едно установено нарушение се предприемат съответните действия”, каза още тя.

Бъчварова: Не може "патриоти", тръгнали на разходка, да връщат бежанци

Не може случайни хора, тръгнали на разходка, нарекли се "патриоти" да решават дали да връщат бежанци или да ги насочват към местата за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика