Бъчварова: При невъзможност за регистрация на колите, гражданите ще бъдат уведомени предварително

3974
Бъчварова: При невъзможност за регистрация на колите, гражданите ще бъдат уведомени предварително
Снимка: БГНЕС

Всеки ден ми се докладва каква е ситуацията с регистрационните табели на колите в страната. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на въпрос какво се случва с обществената поръчка за регистрационните номера на колите, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Изчакваме да минат обжалванията, които в голямата си част се определят като неоснователни. Опитваме се със средствата, с които разполагаме на регионално равнище, да осигурим необходимия брой регистрационни табели", обясни Бъчварова.

КАТ-Варна спира да регистрира коли, свършиха табелите

Регистрацията на автомобили в КАТ-Варна се преустановява заради изчерпване на наличните регистрационни табели. Услугите, които сектор ...

"Възложила съм всеки ден да ми се докладва за всяка област какво е положението, какви са мерките, за да не допуснем в края на годината да има напрежение", каза още тя.

По думите й, ако се случи да има техническа невъзможност за изпълнение, е задължила пресслужбите да информират гражданите предварително и да се определи точният ден, в който ще може да се възстанови регистрацията. "Този въпрос много сме го обсъждали. Не е в рамките на нашите възможности да повлияем на обжалването и да предотвратим този ефект. Обжалва се не самият конкурс, а самата процедура преди конкурса да е проведен", уточни Румяна Бъчварова.

Вътрешният министър коментира и проектозакона за електронната идентификация, като обясни, че основната новост е в централизирания модел, който е много по-ефективен и гарантира сигурността на информацията, верификацията на данните и на електронната самоличност.

По отношение на това как ще функционира централизираният модел за един гражданин, Бъчварова уточни, че ще има възможност документите да се подават онлайн. "Много бързо ще бъдат създавани и централизирани, ще се получават с доставка в съответните регионални центрове. Този проект ще стартира след 14 месеца. Трябва да изградим самия център", допълни тя.

Борисов: В България отдавна има "горещи точки" на бежанци

За тези, които се опитват да изваждат в изказването ми акцент за гореща точка, искам да им напомня, че ние отдавна сме изградили тези ц...

"Тази система ще предостави и една друга възможност - ще има регистри на упълномощяванията. Ще се регистрират упълномощяванията през електронната идентичност, което ще направи много по-сигурни самите граждани", посочи още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика