Бъчварова: Стига вече!

4227
Бъчварова: Стига вече!
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде брифинг след заседанието на Министерски съвет. Тя възропта срещу бизнеса, медиите, политиците и някои бивши служители, които я обвиниха, че е в Китай, когато тук стават знакови убийства.

"Стига вече", отсече Бъчварова и призова да спрат коментарите срещу МВР.

Борисов: КРИБ да не ми дават акъл от Тайланд, коалиция с ДПС няма да има

Премиерът Бойко Борисов скастри бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър, ако не бъде разкрит убиеца на бизнесмена Алексан...

Тя обясни, че не е имало начин да се отложи визитата. И определи декларацията на КРИБ като нелепа.

"Бизнесмените не са специална привилегирована група на МВР. МВР има отговорност на всички граждани", категорична беше Бъчварова.

"Двете убийства са изключително неприятни и доста тревожни. Но да се генерализира този проблем по истеричен начин означава преднамерена кампания към МВР", заяви Бъчварова. Тя подчерта, че първоначално е била изнесена информация и за двата случая. "Не може във всеки един момент по разследването да бъде предоставяна информация", подчерта министърката.

"Човекът, който управлява МВР, е Румяна Бъварова. Това е факт,. Всеки, който поставя под съменение този факт, вероятно има други намерения. Най-ценният ми консултант е г-н Борисов, той има неизчерпаем опит и трябва да съм много неразумна да не се отнасям до мнението му", заяви Бъчварова

КРИБ към Бъчварова: Не разкриете ли убийството на Антов, подавайте оставка

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) разпространи отворено писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова ...

"По повод коментарите от последните дни ще казвам - Стига вече!", допълни тя.

Бъчварова контрира и бившия главен секретар Николай Радулов, който заяви, че сегашния човек на този пост е обвиняван от служители, че пие. "Георги Костов не пие", каза Бъчварова, цитирана от БЛИЦ.

"Що се отнася до различните медийни кръгове, които владеят МВР. Тези кръгове са всъщност най-големите критици на МВР. Докато аз съм министър няма да позволя друг, освен официално легитимното ръководство, да взема решения за МВР. Това не подлежи на обсъждане", категорична бе Бъчварова и допълни, че прави това малко нелепо уточнение сега, защото "не мисля, че този факт е брошка за суетата ми, този факт е много голяма отговорност". По думите й неглижирането на този факт очевидно създава проблеми и за това тя го повтаря.

"Не съм съгласна МВР да бъде боксова круша за всеки, който си мисли, че с това може да задоволява интересите си ила да влиза в новините тогава, когато няма какво друго да каже", каза още тя. "Въпрос на отговорност е сериозното отношение към МВР и се надявам именно това сериозно отношения да работи в полза на гражданите", категорична бе Бъчварова.

Бъчварова: Взимаме дарения само от държавни организации и фирми

МВР взима дарения само от държавни организации и фирми, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след като откри център на Обединенит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com