Бъчварова за искането на Цацаров: Това е поръчка, сама ще си дам имунитета

1969
Бъчварова за искането на Цацаров: Това е поръчка, сама ще си дам имунитета

Запознах се с искането на главния прокурор, но това е информация, която беше проверяване още през 2011 година. Няма да е зле да се провери още веднъж. Така депутатът от БСП Светла Бъчварова – Пиралкова коментира пред репортер на Actualno.com искането на главния прокурор Сотир Цацаров имунитетът ѝ да бъде свален. Според официалното съобщение от прокуратурата Пиралкова съзнателно е сключила неизгодна сделка, от която е ощетила Селскостопанската академия (ССА) с близо 1 млн. и 400 хил. лева.

Според депутата договорът е бил за съвместна дейност между добруджански земеделски институт и „Литекс Комерс“ АД. „Така или иначе сделката можеше да бъде развалена още тогава, но не е и продължава да действа и днес. Много от институциите можеха да спрат този договор, ако е бил неизгоден, но не го направиха“, коментира Пиралкова.

Цацаров поиска имунитета на депутат от БСП, ощетявал държавата с 1,3 млн. лв.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от парламентарната груп...

По думите ѝ искането на главния прокурор изпълнява нечия поръчка. „Аз сама ще си дам имунитета, това не е проблем“, добави тя.

„В продължение на доста години аз не бях депутат и можеха да разследват тази информация, но ето, че го правят сега“, завърши народният представител от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика