България е готова да приеме българи от Украйна

30633
България е готова да приеме българи от Украйна
Снимка: БГНЕС

Трудно е да се прогнозира в тази политическа ситуация, но ако се очаква евентуална бежанска вълна от Украйна, имаме готовност да приемем живеещите там граждани с български произход. Това заяви пред журналисти вицепремиерът Даниела Бобева.

"За нас българската диаспора там е много важна и ние сме особено активни в тази област. Знаете, че имаме облекчен режим за миграцията на гражданите на трети страни с български произход. Имаме готовност, ако такива процеси се развият, нашите служби имат способност да се справят със ситуацията", заяви тя, цитирана от БНР.

Русия: Спряхме наблюдателите на ОССЕ, защото нямаха официална покана

Русия съобщи, че наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа не са получили разрешение да влязат на Кримски...

Даниела Бобева коментира и отражението на продължаващата криза върху търговско-икономическите отношения между България и Украйна, тъй като Украйна е сериозен търговски партньор на страната ни, а от няколко дни транзитния износ през държавата е спрян.

"България е изключително заинтересована от европейската перспектива на Украйна по много причини, но една от тях е икономическа. Нашите традиционни стоки, които се продават в Украйна за съжаление са с високи мита и в този смисъл едно споразумение за асоцииране би се отразило доста позитивно на българската икономика", допълни тя.

Вицепремиерът Даниела Бобева участва в дискусия за моделите на миграция в Евросъюза - "изтичане на мозъци" или "миграция по бедност".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика