България може да бъде санкционирана от три страни заради игрите си на политика

4845
България може да бъде санкционирана от три страни заради игрите си на политика
Снимка: БГНЕС

"Нашите игри на политика могат да бъдат санкционирани геополитически поне от три страни. Можем да се превърнем в мишена на всички, които искаме да изиграем." Това заяви в студиото на ТВ7 Ренета Инджова, министър-председател на България в 84-то (служебно) правителство, назначено от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 г.

"Ние сме провинени в миналото по отношение на всички геополитически сили. Ние от тях сме взели повече и сега се пазим от рестото, което им дължим. Ние искаме парите на Европа с едната ръка и защитата на НАТО, с другата ръка искаме да продължаваме да черпим от руската душа и проекти, а от трета страна - ние нямаме нито национален капитал, нито национална кауза и доктрина", допълни още Инджова.

Пък и вие като Ви гледам добре стоите!

"Пък и вие като Ви гледам добре стоите!" С тези думи Ренета Инджова, чиято майка е арменски бежанец, се обърна към водещия в сутрешния...

Според бившия министър-председател "ние сме изпуснали шанса страната ни да бъде инициатор в търсенето на решение на въпросите за опазване на мира."

Във връзка с визитата на Вартоломей I Инджова разкритикува поведението на нашите политици. Според нея българската държава е виновна за случилото се. След като водачът на православието е поставен в политически конфузна ситуация, той може да използва положението си, коментира тя.

Ние не знаем какво е дипломация. А само две са формите на общуване в света - или дипломация, или война, допълни още първата жена-премиер на България.

Според нея Вартоломей I не е бил посрещнат подобаващо. Тя направи сравнение с визитата на папа Франциск в Съединените щати, където главата на католическата църква е посрещнат от първите хора със семействата им и открои големите разлики.

Ренета Инджова: Съзнателно се внушава ксенофобия

"Така го искаме - да сме бедни и нещастни. Нашето общество непрекъснато се занимава с неща, които са вън от възможностите му спрямо кап...

Инджова смята, че и руската духовна делегация, която предстои да дойде у нас, няма да бъде посрещната по-добре. Пак с протести, пак с контрапротести, допълни тя.

Инджова категорично отхвърли информацията, че ще се кандидатира за вицепрезидент на вече обявената от инициативен комитет кандидатура на председателя на БАН академик Стефан Воденичаров за президент. Смятате ли, че аз бих тръгнала към политическа кандидатура след това, което ми се случи в последните години - политическо и гражданско изключване? - попита риторично тя. Предпочитам да ми задавате въпроса защо стоите близо до духовния живот, допълни Инджова. Според нея и единственото, с което може да се обединят всички срещу олигархията, срещу бедността е църквата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика