Цацаров: Отговорни лица на КТБ не са разследвани

16309
Цацаров: Отговорни лица на КТБ не са разследвани
Снимка: БГНЕС

Отговорни лица на КТБ не са разследвани. Разпитвани са свидетели, които работят във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била изземвана документация, но тези свидетели не са на КТБ. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, във връзка с казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ) и излязлата в някои от медиите, че такова разследване е образувано, предаде „Фокус”.

„Има образувано досъдебно производство, срещу подуправителя на БНБ, ръководител на направление „Банков надзор”. Същият е привлечен в качеството на обвиняем”, допълни Цацаров.

БНБ започна проверка на активите и пасивите на КТБ

Днес започва заявената от Българската народна банка и правителството проверка на активите и пасивите на банковата група Корпоративна тъ...

„Нито ПИК е говорител на прокуратурата, нито някой от прокуратурата работи в ПИК. Информацията на ПИК си е нейна информация и тя е за нейна сметка, доколкото виждам, става дума за информация, която малко или много е предназначена да налее гориво в огън, който не може да бъде разпален по друг начин. т.е. да бъде наляно гориво в един огън на банкова нестабилност и паника сред хората”, каза Цацаров по повод иязлязла такава информация в информационна агенция „ПИК”. Сотир Цацаров допълни, че по НК това е разпространение на твърдения или слухове, които малко или много увреждат имиджа или търговското име на съответна банка и допълни още: „С ръководството на БНБ се действа в нормална координация и аз мисля, че самото то предприема максимално адекватните мерки за случая. Нека не се създава паника и нека не се опитваме от едно разследване или от това, че БНБ е предприело адекватни мерки, въпреки всичко да създадем нещо, което реално не съществува”.

На въпрос, защо чак сега е образувано досъдебно производство срещу подуправителя на БНБ след като през март месец 2013г. същите тези данни са били изнесени, Цацаров каза, че причината за това е, че сега са установени тези данни на базата на разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика