Червен депутат обяви, че е недопустимо Борисов да бъде наричан мутра

26795
Червен депутат обяви, че е недопустимо Борисов да бъде наричан мутра
Снимка: БГНЕС

Аз никога не съм използвал епитети от трибуната на Народното събрание. Каквито и политически различия да имаме г-н Борисов, той е бил министър-председател на България и не може по никакъв начин българският премиер да бъде наричан мутра. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия червеният депутат Таско Ерменков, който оглави Временна анкетна комисия, разследваща кадровата политика по времето на управлението на ГЕРБ.

Вчера, по време на дебатите за създаване на комисията, депутатите достигнаха до нови висини в обидите. Връх на всичко беше изявлението на народния представител от ДПС Йордан Цонев, който нарече Борисов мутра, оглавявала ЦИК.

Дебат за кадруването: Откъде мина кръстоносният поход на калинките

Разследване на "кадруването" по време на управлението на ГЕРБ ще има. Това стана ясно след днешното заседание на Народното събрание. З...

В дебата с Ерменков тази сутрин депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева за пореден път обясни, че създаването на тази комисия е фарс, който цели единствено да отклони вниманието на обществото от по-сериозните проблеми. Тя питаше яростно къде е представителят на ДПС, който е трябвало да дойде в сутрешния блок на Нова телевизия за дискусията.

Таско Ерменков защити създаването на комисията. По негово мнение тя е важна, за да бъде изяснено какво е било положението в управлението и да не се повтарят предишни грешки.

Дали има "калинки" или не - усеща всеки българин, когато отиде в администрацията. Има много причини за назначение, които съществуват извън нормалните изисквания за професионализъм. Това обаче не трябва да се свежда до ежедневни клюки, обясни Ерменков. Според него пример за "калинки" са Румяна Желева (кандидат за европейски комисар) и Юлиана Иванова (председател на ДКЕВР за една седмица). Техните случаи ще бъдат проучени, каза червеният депутат.

"Нека да спрем с "калинките" и всички други, които не са ни виновни за това, което се случва в държавата. Не трябва обаче и непрофесионалисти да заемат места, които влияят върху живота", категоричен бе Ерменков. Той поясни, че се започва с август месец 2009 г. и срокът на проучването е до март месец 2013г., но ако в хода не тези проучвания се окаже, че и след това има фрапантни назначения - те няма да бъдат скрити.

Комисия ще разследва "партийни назначения" по времето на ГЕРБ

Скандалите и обвиненията в назначаване на партийни кадри доведоха до предложение за назначение на Временна анкетна комисия в парламен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика