Четирима уволнени от ръководството на БСП

18683
Четирима уволнени от ръководството на БСП
Снимка: БГНЕС

НС на БСП освободи Димитър Дъбов, Ангел Найденов, Евгени Узунов и Георги Пирински от Изпълнителнто бюро.

Антон Кутев няма да бъде секретар на партията, но остава член на ИБ.

Миков се озъби на Кънев: И друг път сме били извън властта

Лидерът на БСП Михаил Миков не остане безмълвен при предизвикателството на Радан Кънев и заклейми „ваденето на партии от властта&...

Георги Пирински също остава като член на бюрото.

Димитър Дъбов и Евгени Узунов остават заместник-председатели на Предизборния щаб, но Кирил Добрев няма да бъде част от него. Ангел Найденов остава заместник-председател на ПГ на БСП, предаде Фокус.

Предложение е Бойко Великов да бъде заместник-председател на БСП по организационните въпроси. Драгомир Стойнев и Янаки Стоилов остават заместник-председатели на Изпълнителното бюро.

Партийното ръководство ще бъде намалено от 21 на 18 души.

Преди заседанието Кирил Добрев заяви, че не е важно какви ще са оставките в ИБ на БСП, важно е кои ще са новите попълнения, предаде „Фокус”.

Миков: Който подкрепя правителството, е в управляващата коалиция

"Засега нашата позиция е принципна, нека да е ясно, че всички, които подкрепят правителството, са в управляващата коалиция. Част от н...

По думите на Добрев е важно да се видят техните идеи и тяхната визия. „Силно се надявам да имаме нови попълнения, хора с мисъл, които да изведат БСП от кризата”, обясни Добрев.

„Това не е лична битка. Битката е за БСП, защото природата не търпи вакуум”, коментира още той. По думите му вакуумът е свиване на БСП, а ако БСП бъде свита, то това означава, че се открива свободно пространство в ляво или за АБВ или някой нов популист”, допълни Кирил Добрев

Председателят на партията има пълно право да сменя всеки от нас и никой няма право да се сърди за това, защото партията наистина е в ситуация, в която трябва вече да се правят спешни и решителни мерки.

Това пък заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев, предаде БГНЕС.

Кадиев: Отчаян съм от структурата на кабинета

Направо съм отчаян от структурата на кабинета. Единственият вицепремиер, от когото има смисъл, е Томислав Дончев. За останалите сигурно...

По повод на това, че името на Антон Кутев, както и други членове на Изпълнителното бюро на БСП се спрягаха, че ще бъдат отстранени от бюрото, Кутев заяви, че няма никаква представа какво ще се случи на днешния пленум и това е решение на председателя. Всички сме казали, че той може и трябва да вземе решението, което иска, заяви Кутев.

Не знам дали ще остана в бюрото или не и какво е мнението на председателя, но знам, че от него очакваме решителни действия и той носи отговорността, коментира той. Кутев даде твърда заявка, че ще подкрепя всяко едно решение, независимо дали е член на Изпълнителното бюро или не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика