Чобанов: Мотивите на ГЕРБ за вота са несъстоятелни

11890
Чобанов: Мотивите на ГЕРБ за вота са несъстоятелни
Снимка: БГНЕС

Всички обвинения и мотиви на ГЕРБ по отношение на фискалната политика са несъстоятелни. Това подчерта финансовият министър Петър Чобанов при дебатите по петия вот на недоверие срещу кабинета Орешарски – този за фискалната политика.

"Апокалиптичните прогнози за неизпълнение с 1 млрд. лева са несъстоятелни. Към края на април фискалният резерв вече е 6 млрд. лева, а при ГЕРБ беше 3,9 млрд. лева. При европейските програми единственото ни затруднение е с ОП „Околна среда”, като очакваме плащанията там да бъдат възстановени до месец юли", заяви Чобанов.

Парламентът едва успя да започне темата за вота на недоверие, ясна е новата Сметна палата

Вотът на недоверие дълго време не можа да се превърне в тема от дневния ред на Народното събрание. Вместо това продължиха карамолите от...

"Поне до 2017 година България ще остане с втория най-нисък дълг спрямо БВП. За първите пет месеца на тази година държавният дълг се е увеличил само с 800 млн. лева – не с 10 млрд. лева", каза Чобанов.

Не споделям мотивите за вота, те представляват компилация от проблеми от миналото и виртуално бъдещо развитие, допълни Чобанов, цитиран от Фокус. „Изложените мотиви за вота са пределно общи и по-скоро засягат цялостната политика на правителството, като се търсят всички секторни политики и се търсят някакви негативи. Може би това е умишлено избрана форма за прикрито обсъждане на цялостната политика на правителството”, заяви Чобанов. По думите му управлението на ГЕРБ е струвало на държавата 8 милиарда лева, по 2 милиарда на година.

„През 2013 г. се постигна дефицит от 1,9 % на касова основа. С Бюджет 2014 г. се постави промяна на публичния ресурс, акцентира се върху развитие на регионите, ускоряване на икономическия растеж”, посочи министърът.

Финансовият министър добави, че данъчните приходи през тази година са с 5,2 % повече от същия период за миналата година.

Местан: Правителството няма да падне с вот на недоверие

Дебат за финансовата политика трябва да има. Но аз казах, че това правителство няма да падне след вот на недоверие. Това заяви лидерът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика