Чуколов: Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето

5407
Чуколов: Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето
Снимка: БГНЕС

"Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето. Този човек изпълнява някаква поръчка, дали от американското посолство, дали от другаде, не знам." Това каза пред камерата на bTV Десислав Чуколов.

Депутатът заяви още, че заплахите на прокуратурата няма да го уплашат и посочи, че става дума за първи политически арест у нас след промените:

Предстои задържане на Волен Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и заместникът му Денислав Чуколов са призовани в столичното следствие на 17 ноември, пре...

"Да не мислите, че в Народното събрание няма хора, които трябва да търкат наровете в затвора? Аз не съм откраднал нищо, ако някой има нещо да ми каже по това, нека заповяда."

Чуколов определи като "маймуняци" депутатите, гласували за сваляне на неговия имунитет.

"Ще обжалваме изпълняваната от главния прокурор политическа поръчка", допълни още Чуколов. Според него, хората, които се събират днес край храм-паметник "Св. Александър Невски" сами са настоявали да излязат и да подкрепят него и Волен Сидеров.

Припомняме, че днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Денислав Чуколов са призовани в столичното следствие.

На народните представители, които се простиха с имунитета си, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор. На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Народното събрание даде разрешение за задържането им, а междувременно двамата се отказаха от имунитета си. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че е очевидно, че след като е поискано разрешение от Народното събрание за задържане, да се проведе цялата процедура по НПК.

Сидеров: Манипулация! В Париж не е имало атентати!

Няма доказателства, че в Париж е имало атентати в петък вечер. Това заключение направи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров...

„Трябва да бъдем съвсем наясно, че на първо място ще бъдат спазени всички процесуални изисквания. Разрешението за задържане по отношение на Прокуратурата, касае до 72 часа. Дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение, решава съдът, но тя ще бъде претендирана от прокуратурата”, заяви вече Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика