ЦИК: Изборните книжа за президентските избори вече са онлайн

2183
ЦИК: Изборните книжа за президентските избори вече са онлайн
Снимка: Getty Images/Guliver

Изборните книжа за предстоящите президентски избори вече са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

„Подготовката започна. Факт е публикуването на изборните книжа за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент. Който желае, може да се запознае с тяхното съдържание на нашата интернет страница. След това, както при всички видове избори, съобразно сроковете, след като бъдат насрочени изборите, ЦИК ще свърши своята работа“, коментира Нейкова.

Машинно гласуване на президентските избори ще има в 500 секции

Машинното гласуване е експериментално и се провежда в до 500 избирателни секции, когато говорим за президентските избори. Това стана яс...

Във връзка с проблемите с изборните книжа на миналогодишните избори, Камелия Нейкова заяви, че комисията е направила своите изводи. „От страна на ЦИК са направени изводите след провеждане на изборите не само от миналата година, но и по-миналата година. В момента ние изготвяме анализа след произвеждането на общите избори за общински съветници и кметове през миналата година, както и националния референдум, който в най-скоро време ще бъде готов и ще го предоставим на законодателя. Какви предложения от нашия анализ той ще съобрази при евентуална промяна на изборното законодателство - преценката е на народните представители“, каза тя, цитирана от Фокус.

Камелия Нейкова допълни още, че днес е Световният ден на изборите, който ще се отбележи и у нас. Акцентът е поставен върху осигуряването на прозрачност на изборния процес, ролята на медиите по време на избори и равнопоставеност на гражданите при произвеждането на вота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика