Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България*

37619
Цветан Василев: Пеевски се изживява като властелин на България*
Снимка: БГНЕС

Банкерът Цветан Василев отрече да е използвал пари от държавни дружества, за да финансира проекти на Делян Пеевски в интервю за bTV. От Виена Василев обяви, че депутатът от ДПС е стигнал „прекалено далеч” в последната година и се изживява като "властелин на България".

Подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект, коментира още шефът на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ).

КТБ официално отрече да е давала кредити на медии

Конкретни данни по фирми за кредитния портфейл на Корпоративна търговска банка не могат да бъдат предоставени, тъй като представляват б...

Василев нарича "голям мит" твърдението, че двамата с Пеевски са работили като тандем. Той добавя: "В последната година той (Пеевски - бел.ред) стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България".

Шефът на надзорния съвет на КТБ признава още, че е финансирал „риалити шоуто”, с което Николай Бареков е стартирал. На въпрос той ли е създал политика, Василев отговаря: "Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на ТВ7".

По-нататък банкерът обяснява, че готов да съдейства на следствието и прокуратурата и вероятно в петък ще се прибере в България.

Мащабна проверка се проведе миналия петък в бизнес сградата на бул. "Цар Борис III" 159 в София, където се помещават офисите на Корпоративна търговска банка (КТБ) и редакциите на телевизиите TV7 и News7. Повече от 50 прокурори, следователи и полицаи участваха в обиските според информацията на БГНЕС.

Пеевски няма кредити при нас, твърдят от КТБ

Делян Пеевски няма фирми на свое име и съответно няма кредити от Корпоративна търговска банка (КТБ). Личните кредити на "Бромак" и друг...

В понеделник скандалът между Василев и Пеевски ескалира, след като от КТБ обясниха, че проблемните кредити на банката са тези на "Булгартабак". Същевременно беше обяснено, че депутатът от ДПС няма кредити от банката, тъй като няма фирми на собствено име.

От цигарения холдинг отговориха, че нямат необслужени кредити към КТБ и се заканиха да съдят трезора, ако обвиненията не бъдат доказани.

В интервюто за bTV Василев обяснява, че от цигарения холдинг се източват средства в големи количества. На въпрос накъде отиват, той отговаря "Най-вероятно по нечии лични сметки извън България".

Според банкера източването не се забелязва. Той допълва:  Регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашван. Там е нашият интерес.

От КТБ признаха: Има напрежение между Пеевски и Василев

„Има напрежение между г-н Пеевски и г-н Василев”. Това призна в интервю за bTV петък изпълнителният директор и член на Упра...

*Информацията е допълнена в 19.35 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика