Цветанов: Ако бях министър, щях да арестувам Сидеров същата нощ

4150
Цветанов: Ако бях министър, щях да арестувам Сидеров същата нощ
Снимка: БГНЕС

Смятам, че имаше възможност да се вземат законовите мерки още през нощта на инцидента пред НАТФИЗ. Ако бях вътрешен министър, щях да информирам председателя на парламента за случилото се и участието на Волен Сидеров в него и да разпоредя той да бъде арестуван. Това завяи в студиото на bTV Цветан бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че полицията е имала достатъчно основания и правни възможности да арестува лидера на "Атака" на място при скандала и така да се избегне гласуването в парламента за неговия имунитет.

Цветанов подчерта и, че няколко години не поддържа връзка със съдия Владимира Янева:

Чуколов: Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето

"Ще отидем при Сотир Цацаров, когато му дойде времето. Този човек изпълнява някаква поръчка, дали от американското посолство, дали от д...

"Във всеки един разговор, който всеки провежда той винаги може да импровизира и да пресъздава определени разговори. Аз имам една молба - тотално да бъда разграничен – нито съм се чумал, нито искам да се виждам с г-жа Янева и това го правя повече от 4 години по стечение на обстоятелствата. Аз имам много познати. Да, може да се каже, че сме били семйни приятели, но от момента на обвинението аз съм прекратил всякакви комуникации."

Цветанов определи като "нелеп инцидент" случая с посичането с брадва на свидетел по делото "Октопод" часове след като друг свидетел загина в катастрофа. Той изрази своите съболезнования към близките и добави: "През последните години има демотивация в България в борбата с организираната престъпност, по мое време се водеше активна битка и това ни донесе признанието на Европа."

Цветанов допълни още, че "повечето от хората активно участвали в тази битка по негово време, вече не са в системата и препоръча да се види защо са напуснали и кой ги е освободил."

В коментар за бежнаската криза и атентатите в Париж бившитя вътрешен министър заяви:

Сидеров: Манипулация! В Париж не е имало атентати!

Няма доказателства, че в Париж е имало атентати в петък вечер. Това заключение направи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров...

"Досега имаме 750 000 бежанци, влезли в Европа, повече от половината минават през Балканския маршрут и това прави ролята на Турция много важна в спирането на този поток."

Според него, няма държава в ЕС, която да е защитена от атаки на терористи, затова е важно да се засили трансграничното сътрудничество: "Проблемът е в тези 2-3 поколения, израснали в държави от ЕС, но не са възприели техните ценности."

Според него трябва да се промени Дъблинското споразумение, защото реалностите вече са различни и това трябва да се отчете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика