Цветанов: Бюджетът на МВР е над 1 млрд. лв.

4837
Цветанов: Бюджетът на МВР е над 1 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

"При българските спецслужби има комплексен период, всички служби докладваха по своите ресори какво се е случило. Според планираните мероприятия и условията, които имаме вземаме подходящи антитеростични мерки". Това заяви бившият вътрешен министър и лидер на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в "Лице в лице".

"Бюджетът на МВР е над 1 млрд лв, така че не са верни изнесените цифри. Мога да заявя, че в момента има планиран  бюджет за 2016г. от  над 1млрд лв.", заяви още той.
На запитване дали са нужни 1200 човека охрана в  НСО, а в отряда за борба с тероризма са само 100 , Цветанов отново опроверга информацията

Цветанов: Ако бях министър, щях да арестувам Сидеров същата нощ

Смятам, че имаше възможност да се вземат законовите мерки още през нощта на инцидента пред НАТФИЗ. Ако бях вътрешен министър, щях да ин...

Относно исканията на полицаите той заяви, че ангажиментът ще бъде изпълнен, параграфите 9-ти и 16-ти ще отпаднат. В рамките на 3 месеца да бъде оптимизирано законодателство, за да се намали напрежението.

"Трябва да се вземат предвид и двете страни и да се вземе решение. Реформи се правят в МВР от 1991г. Всеки говори за реформи, затова според мен е по-правилно да говорим за оптимизиране".

Относно аварийно кацналия самолет в Пловдив, според него е неуместно капитанът да взима решението къде да се каца. "На едно летище, което не работи денонощно, трябва да може да вземе съответните мерки, за да се приземи самолет, който е аварирал".

Хората, които регулират въздушния контрол трябва да са абсолютни професионалисти, заяви бившият вътрешен министър на запитване дали хората, заемащи тази длъжност не са приближени до властимащите.

Делото на Орлин Тодоров стигна до ВКС

Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа днес (17 ноември) делото срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, п...

Ролята на България в антиислямистката коалиция

„България е достатъчно малка на фона на тази геополитика, която се прави в момента. Но ние сме час от НАТО, ЕС. Ако се стигне до наше участие, това ще бъде дискутирано”, добави той. „Борбата срещу тероризма дава нови насоки за компромиси между великите сили, за да се предотврати този източник на бежанска вълна. Ние имаме своя национален суверенитет. Сега трябва да се концентрираме върху охраната на сигурността в страната, да обменяме информация с всички наши партньорски служби и съседи. Живеем във време, в което трябва да има безпрецедентно сътрудничество”, каза още Цветанов.

Цветанов потвърди изказването на Бъчаварова, че към настоящия момент нямаме подобни клетки или организации. "Трябва да бъдем партньор със Сърбия, Гърция, Македония, Румъния, а Турция се оказва като основна страна, която да спре миграционния натиск".

Относно случая със записите на телефонните разговори между Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Цветанов заговори за МВР в стил "Местан": Да няма "език на омразата"

Смятам, че не трябваше да се стига до тази конфликтна ситуация. Затова ще се въздържа от коментар по същество, каза вторият човек в ГЕР...

"Много са случаите, в които се спекулира  с имената на управляващите. В тази насока повече го възприемам както спекулативно поведение, кой какви познанства има с управляващите, отколкото да е истина. Не вярвам, че Борисов е оказвал такъв натиск. Всеки иска да запази позицията си и затова се спекулира", заяви по случая Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика