Цветанов е подслушван от ноември насам, твърди адв. Менков

14621
Цветанов е подслушван от ноември насам, твърди адв. Менков
Снимка: БГНЕС

От ноември миналата година Цветанов е подслушван, това заяви адвокатът на бившия вътрешен министър - Менко Менков в ефира на Нова телевизия.

Доказателството се намира в досъдебното производство.

Антон Кутев: Цветанов сам се качи на бобслея

Всяко появяване на Цветан Цветанов по телевизията е плюс за БСП. Цветанов няма бъдеще в политиката. Той сам се качи на бобслея. Това ...

Там се казва, че следователите искат предсрочно приключване на СРСР-тата, приложени към него и други лица, каза Менков и уточни, че СРС-то вероятно е поискано напълно законно и съдът е дал това решение. Скандалното, според защитника на Цветанов, е, че те обаче искат да не изготвят веществени доказателствени средства, които след като не са приложени по делото, по закон подлежат на унищожаване.

Цветанов е слушан от началото на повдигане на обвинението му, някъде от ноември, обясни Менко Менков и посочи, че чрез него са слушани и високопоставени личности не само у нас, припомняйки работните пътувания на Цветан Цветанов в чужбина.

Искаме всички разговори да бъдат приложени по делото и да станат достояние на съда, категоричен бе Менко Менков.

За секретния документ Менко Менков обяви и в ефира на бТВ. Той уточни, че е попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

„Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това, той е бил подслушван и след това, буквално допреди дни, а вероятно и в момента. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни за по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване", обясни Менков.

Адвокатът възнамерява още днес да сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров заради документа, тъй като по закон данните от „ненужни" СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата. Този срок изтича в събота - 1 февруари. Затова още днес Менков щял да поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата.

Цачева: Телефонът на Цветан Цветанов е бил подслушван

„Днес се свидетели на поредния грандиозен скандал, тъй като се появиха официални данни за това, че телефонът на Цветан Цветанов е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика