Цветанов: ГЕРБ не е против хората на Радан Кънев, а иска да покаже на обществото кой носи отговорност

2310
Цветанов: ГЕРБ не е против хората на Радан Кънев, а иска да покаже на обществото кой носи отговорност
Снимка: БГНЕС

"Декларацията е продукт на всичко това, което наблюдаваме през последните няколко месеца, и по-специално от ясно изразената позиция от ДСБ, че те ще бъдат в опозиция, но пък паралелно с това те остават и в изпълнителната власт, което няма как да бъде обяснено като политическа логика в едно управление, където има и коалиционно споразумение".

Това каза за "Хоризонт" Цветан Цветанов – председател на парламентарната група на ГЕРБ, по повод специалната декларация на ПГ „ГЕРБ“, с която призовават премиера Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове в държавата "хората на Радан Кънев".

Цветанов: Кънев се опитва да вкара интрига между мен и премиера

Радан Кънев се опитва да вкара интрига между мен и премиера. Желанието ни е да се борим с организираната и битовата престъпност и коруп...

"Много са качествените хора в България, които могат да заемат определени ръководни позиции. Но знаете, че в не малката си част тези предприятия и кадри, които управляват, са функция на спечелени парламентарни избори, формиране на правителство и правене на политики".

Според него в момента остава усещането, че когато се говори, че си в опозиция, а имаш кадри в изпълнителната власт, могат да се направят изводи, че могат да бъдат саботирани управленските политики, които иска да реализира българското правителство, подкрепяно от формиращото се парламентарно мнозинство. "Точно затова искаме да бъдат ясни принципите, критериите и да знаем кой какво прави в държавното управление, кой носи политическата отговорност за тях".

Цветан Цветанов заяви категорично, че премиерът Борисов е дал пълен картбланш на всички министри да определят своите кабинети и да могат да реализират това, което имат като подписано коалиционно споразумение за секторните политик.

"Премиерът Борисов и във вторият си мандат има същия подход като в първия си мандат. Всеки министър има правото да си определи политическия състав, с който още реализира определените политики и за да можеш да направиш реални реформи и да можеш да реализираш тези желани политики, ти трябва да заложиш на качествени и стойностни хора, които имат съответните професионални качества".

Цветанов: Не съм във война с Бъчварова за личните карти

Не съм във война с министър Бъчварова. Отпадането на текстове от Закона за електронната идентификация по никакъв начин не трябва да се ...

Парламентарната група на ГЕРБ не е против т. нар. „хора на Радан Кънев“,  а иска ясно да покаже на обществото кой носи отговорност заради своите представители.

"Ние не казваме, че сме против тези хора, ние казваме кой ще носи политическата отговорност, ако има проблем или провал в дадена секторна политика, където такива хора управляват. Защото в България политиците трябва да носят политическа отговорност и когато се явяват на избори те казват това, което са направили на техния управленски мандат и това, което биха направили, ако им се гласува втори управленски мандат . А опозицията е тази, която трябва да критикува управляващите и да може действително, когато отива на избори да казва – „Те не направиха това, а ние ще направим това и ще го направим много по-добре“, заяви още Цветанов.

Единственото, което искам да направим в нашата парламентарна група и в управлението на страната, е обществото да узнае истината за подобно двуличие в един от политическите субекти, които подкрепят правителството.

Цветан Цветанов определи като нелогично твърдението на ДСБ, че Борисов се опитва да раздроби дясното пространство, което се явява истинската опозиция.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика