Цветанов: ГЕРБ ще издигне печелившата президентска двойка

2695
Цветанов: ГЕРБ ще издигне печелившата президентска двойка
Снимка: БГНЕС

Президентската двойка, която ще издигне ПП ГЕРБ, ще бъде печелившата, защото имаме най-добре структурирана партия. Това каза Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията, пред БНТ.

„От 2013 г. страната ни постоянно има избори и една системна партия, каквато е ГЕРБ основната й роля е да увеличава влиянието си с политики. Ще издигнем кандидати, които ще получат и по-широката обществена подкрепа, защото те са се доказали в политическия живот на страната и са изключително приемливи за много политици, политически партии и граждани на България”, заяви Цветанов. По думите му, партия ГЕРБ ще има своя кандидатура и ще разчита на едно обновление, защото може да покаже и по-добра кандидат-президентска двойка.

Кънев: Щом Цветанов иска, нека ме съди

Ако Цветанов иска да водим дела, е добре дошъл ги водим, но е добре, когато човек няма чувство за хумор, да чете внимателно. Така лиде...

Във връзка със заплахата за живота на премиера Борисов, Цветанов каза, че от 2001 г., когато премиерът беше в качеството си на гл. секретар, винаги е имало определени заплахи за живота му и той никога не иска да се говори по тази тема. „За мен е по-важно, че сега, когато приехме Закона за НСО, вече има регламент, с който специална комисия може да се събере, да обсъди цялата постъпила информация от директорите на специалните служби, членове на тази комисия и да вземат съответното решение, което може да гарантира сигурността на всеки един застрашен политик или друг човек”, заяви председателят на ПП ГЕРБ.

Цветанов коментира и битката срещу корупцията и я определи като нещо, за което трябва да се бориш дълги години. „В годините на преход се създаде един огромен дефицит на доверие от обществото към институциите”, посочи той. Според него с решението си да спре обществени поръчки премиерът категорично е показал ясна политическа воля.

„Знаем, че в българския парламент само преди седмица беше приет Законът за обществените поръчки и предстои избор и сме в процедура за КЗК и това ще бъде една допълнителна гаранция за противодействие на всички тези твърдения, внушения и политически изказвания, които бяха направени в последните няколко месеца. Трябва един път завинаги да се прекрати подобно спекулативно поведение и когато постоянно някои търси противника и тази агресия, за да извлича някакъв политически дивидент. Смятам, че премиерът показа много ясен знак и на ход са съответните ресорни министри и процедури, които трябва да бъдат направени”, добави той. На въпрос целта Пеевски ли е, Цветанов изрази мнение, че трябва да се фиксираме върху определена личност, а трябва да имаме комплексен подход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика