Цветанов: МВР е най-тежкият ресор в правителството в последните 26 години

3093
Цветанов: МВР е най-тежкият ресор в правителството в последните 26 години
Снимка: БГНЕС

"Трябва да бъдем по-спокойни и по-издръжливи, защото да ръководиш Министерство на вътрешните работи (МВР) е най-тежкият ресор във всяко едно правителство в последните 26 години. Всеки един от министрите на вътрешните работи трупа много негативи". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването по bTV.

„Имаше период, в който системата за сигурност умишлено политически беше съсипана. През 2013 г. беше закрита ГДБОП с решение на българския парламент и всички оперативни разработки и предстоящи реализации замряха. Всичко това даде възможност да се потулят много от важните разработки, които бяха част от ефективността на държавата, за да се бори с тежката организирана престъпност”, допълни бившият МВР шеф.

Цветанов праща поздрави на Зеехофер от Борисов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в баварския Ландтаг с министър-председателя на Бавария Хорст Зеехофер.  ...

На запитване, свързано с изказването на министър Румяна Бъчварова, че едва ли не заплаха за националната сигурност е всяка критика към МВР, Цветанов посочи, че България е парламентарна република, има управляващо мнозинство има и опозиция и трябва да бъдем по-внимателни и по-устойчиви на такива нападки

Според Цветанов свалянето на охраната на бившия лидер на ДПС Лютви Местан е повече драматизирано, отколкото да е сериозно. Той подчерта, че не смята, че президентът, който отговаря на НСО, би позволил службата да се използва за политически цели.

Цветанов даде пример и със свалянето на неговата охрана, което също е станало ненадейно, но по думите му тогава нямало драма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика