Цветанов: Не е нормално да казваш, че опозицията е дошла да сподели какъв ще е вотът на недоверие

2678
Цветанов: Не е нормално да казваш, че опозицията е дошла да сподели какъв ще е вотът на недоверие
Снимка: БГНЕС

"Пълни глупости". Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Сливен коментира твърденията на Радан Кънев за консултации от страна на ДПС с ГЕРБ относно вота на недоверие, предаде "Фокус".

"Това са политически абсурди. Не е нормално да казваш, че опозицията е дошла с теб да сподели какъв ще бъде вотът на недоверие, по коя секторна политика", каза Цветанов.

Цветанов: Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди

"Радан Кънев въведе модела на политическите абсурди", каза на пресконференция във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "В...

Той посочи, че парламентарната група на ГЕРБ е единствената, която в пълен състав подкрепя усилията, които премиерът Бойко Борисов полага, за да има стабилност в програмата и затова няма абсолютно никакъв смисъл да прави подобни движения.

"Ние стоим стабилно както зад министър-председателя, така и зад всички министри, които са посочени от него", каза Цветан Цветанов. Той заяви, че ще е интересно как Радан Кънев ще гласува вота на недоверие към правителството, при положение, че от двадесетина дни твърди, че е в опозиция.

Председателят на БСП Михаил Миков обясни миналата седмица, че са създадени групи, които да започнат работа по мотивите на вота на недоверие към правителството, иницииран от левицата. БСО провежда и консултации с ДПС, а вече стана ясно, че темата на вота ще бъде "здравеопазване".

За внасяне на вот на недоверие към правителството са необходими 48 депутатски подписа. В сегашната конфигурация в парламента БСП има само 38, като са й нужни още десет. През 2015 г. нямаше гласуван нито един вот на недоверие към Министерски съвет, начело с Бойко Борисов. Преди това срещу правителството на Пламен Орешарски за над година управление имаше пет вота, макар и всичките неуспешни. По време на първия мандат на Борисов също бяха гласувани пет вота на недоверие към правителството, като и те бяха неуспешни.

Няма нищо драматично във вота на недоверие, смята Цветанов

Вотът на недоверие е част от парламентарната практика, която я има във всеки един парламент. Опозицията е в правото си да поиска вот на...

По-рано Миков обяви, че вотът на недоверие към правителството ще е за цялостната политика на кабинета. Лидерът на ДСБ Радан Кънев още не е казал категорично дали неговата партия ще подкрепи вота. Вчера обаче той заяви, че според него този вот е интрига на ГЕРБ, ДПС и БСП. ДПС ходиха при ГЕРБ за разрешение да подпишат вота на недоверие – много са евтини, лесни и смешни, коментира Радан Кънев. По думите му ДПС са питали ГЕРБ в какъв вот може да се включат – за вътрешен ред и сигурност не можело, за здравеопазване можело. Искат да ни поставят натясно, но няма да стане – не може на нас да ни търсят провалите в други сфери, обясни Кънев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика