Цветанов: Няма да променяме изборното законодателство в последния момент

2738
Цветанов: Няма да променяме изборното законодателство в последния момент

Социалната реформа е пропита от философията на възможното. Ние се стремим да създаваме реалистични очаквания у хората. Полагаме усилия да гарантираме адекватни спрямо икономическата ни среда и социалния статус на помощи и плащания. Работим неотклонно в трудовото законодателство, чрез които да обезпечим гъвкав и динамичен пазар на труда и намаляване на безработицата. Това се посочва в декларация за приоритетите през новата пленарна сесия, прочетена от парламентарната трибуна от председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

Цветанов обърна внимание и на здравеопазването като уточни, че подкрепят модела, който се характеризира с равномерно разпределение на ресурсите и за равен достъп на хората. „Приетите законодателни решения през миналата сесия дават фактически резулат. с ПГ на ГЕРБ ще следи за прозрачното представяне и консенсусно реализиране на структурните реформи в спешната помощ и болничната помощ”, подчерта той.

Реформаторите подписаха за регистрация, налагат две известни лица в София

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов и понастоящем член на Гражданск...

За националната сигурност от ГЕРБ подчертават, че бежанците, които преминават през съседните на България страни, правят тази задача първостепенна. „Най-важното е по темата да се говори открито, защото у хората остава убеждението, че това е тема-табу”, обясни той.

„Протестите срещу гетата и битовата престъпност сред ромите тлеят и периодични се възраждат, не рядко по чисто политически причини. Не би трябвало отделни криминални прояви да бъдат оставяни без последици от правосъдието”, поясни Цветан Цветанов.

Стана ясно още, че ПГ на ГЕРБ ще реагира с пакет от инициативи, за да се прекрати огромната национална трагедия, породена от постоянните тежки катастрофи по пътищата в страната.

„Местният вот безспорно е важно събитие, но не трябва да се натоварва със скрит пoлитически контекст. ПГ на ГЕРБ няма да подкрепи промени в изборното законодателство в последния момент. Месец и половина преди вота да запознаем гражданите с успешните практики в българските общини”, изтъкна Цветанов и подчета, че на тези избори ГЕРБ отива да спечели десетата си победа.

Политическият сезон започва утре с основна тема „Избори”

Часове остават до старта на новия политически сезон. Утре започва есенната парламентарната сесия, информира bTV. Въпреки че още вчера ...

Предстоящият политически сезон ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи в страната. Благодарение на усилията на НС и на правителството, България успя да се съхрани като остро на финансовата и политическата стабилност в региона, допълни Цветанов.

„Задача номер едно във вътрешно-политически план е да се финализира работата по договорените преди парламентарната ваканция промени в Конституцията”, обяви Цветанов и припомни, че едва ли има българин, който да не е убеден, че реформите в правосъдието могат да преодолеят масовото усещане за дефицит на справедливост в обществото ни. „ПГ на ГЕРБ споделя мнението на Христо Иванов, че е постигнат изключително добър междинен резултат”, коментира той.

Цветанов посочи, че усилията за реформиране на съдебната система продължават с борбата с корупцията. Ето защо през тази седмица ще бъде разгледан законопроектът на вицепремиера Кунева. „Успешен пример, който доказахме, е борбата с контрабандата и сивата икономика. По разпореждане на премиера Бойко Борисов бяха формирани специални смесени екипи. Приходите са с над 2 млрд. лева в сравнение с миналата година. Очакванията ни през 2015 година са държавата да събере с 800 млн. лева само от ДДС повече спрямо 2014 година”, каза още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика