Цветанов: Службите държат под контрол ситуацията на летището

4820
Цветанов: Службите държат под контрол ситуацията на летището
Снимка: БГНЕС

Службите за сигурност са се справили със ситуацията, трябва да успокоим хората и да не позволим да се създават психози. Това заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента по повод оповестената и опровергана впоследствие информация, че на софийското летище има бомба.

Той обаче отказа да даде оценка дали действията на МВР са били адекватни и каква трябва да е отговорността на хората, допуснали разпространяването на информацията менте.

Гранична полиция: Чужденец е паркирал буса в 1 през нощта, след това е излетял*

Чужденец е паркирал буса около 1 часа тази нощ и е излетял от България около 5 ч. Патрул с куче при обход е подал сигнал, след като жив...

Цветанов е на категоричното мнение, че няма нужда от специална парламентарна комисия, която да разследва скандала с изтеклите записи на съдийките Влйадимира Янева и Румяна Ченалова, и че тя няма да направи нищо. Той отказа да коментира и този скандал, но заяви, че е неприятен, че трябва да се разследва от компетентни органи, и че колкото по-бързо приключи, толкова по-добре. И подчерта, че съдебната власт е независима, затова в скандала не бива да се месят политици.

Той обаче отказа да даде оценка за замесването на правосъдния министър Христо Иванов в този скандал, както и това дали трябва да подаде оставка, тъй като оценките трябвало да даде обществото, а за оставките решава министър-председателят.

Цветанов заяви още, че предложението на реформаторите да се назначи специален зам.-прокурор, който да разследва корупцията в съдебната власт, няма да мине сред конституционните промени, тъй като на второ четене ще се гледат само текстовете, които са минали на първо четене.

Колкото до идеята Висшият съдебен съвет да премахне тайното гласуване и да гласува явно, Цветанов каза, че този текст ще се гледа, но изобщо не се знае дали тайното гласуване ще бъде отменено, което означава, че почти всички предложения на Христо Иванов и реформаторите ще бъдат бламирани от мнозинството, предаде БЛИЦ.

Съмнение за бомба в бус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София

Намерено е взривно устройство в бял микробус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София, съобщи Даниела Велева от пресцентъра на аеропо...

Ексвътрешният министър изрази задоволството си, че парите на полицаите в бюджета за догодина няма да бъдат орязани, но оказа да коментира искането за намаляването им в сравнение с парите, които харчи за дейността си вътрешния министър Румяна Бъчварова. "Засега темата за парите на полицаите е затворена, но позицията на МВР е, че трябва да има промени, да се направят реформи и да има оптимизация в министерството", заяви Цветанов.

Цветанов отказа да коментира оправдателното решение на съда за Христо Бисеров, като заяви, че не коментира съдебни решения. Както и думите на Ченалова, че ДПС ръководи цялата съдебна власт с аргумента, че ръководи най-голямата парламентарна група и не иска да създава напрежение сред отделните политически сили в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика