Цветанов: Всичко в правителството е нормално, тепърва ще правим важните съдебни реформи

3158
Цветанов: Всичко в правителството е нормално, тепърва ще правим важните съдебни реформи
Снимка: БГНЕС

Тепърва ще започнем да правим истинските реформи в правосъдието и съдебната система. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Ако останем само ГЕРБ и РБ със 108 гласа, не сме в състояние да запазим тази стабилност, ако не получим подкрепа и от други парламентарни групи по важни национални приоритети за страната”, заяви Цветанов. Той посочи, че не е обсъждано ГЕРБ да се лиши от подкрепата на реформаторите.

Лукарски: СДС няма да се оттегля от властта

СДС няма да предложи министър на правосъдието. Не сме коментирали оттегляне от постовете, на които и да е министри. Това заяви пред ж...

Според Цветанов е хубаво да има диалог между всички институции. „Изкуство е да правиш необходимите компромиси, но да не ти променят целите, които си поставяш”, каза още Цветан Цветанов.

ГЕРБ ще подкрепи всяко едно предложение за нов министър на правосъдието, предложен от министър-председателя, допълни Цветанов.

На въпрос дали има заявки и други министри от РБ да напуснат управлението, Цветанов коментира: „Парламентарният ден върви нормално, по същия начин и дейността на българското правителство върви нормално. Освен това в момента се взимат важни стратегически решения в държавата. Аз съм убеден, че стабилността, която имаме днес, продължава и абсолютно нищо не променя конфигурацията за някакво друго парламентарно формиране на мнозинство”, подчерта Цветанов.

Той посочи, че не е чул други министри да искат да си тръгнат от управлението. По думите му коалицията се състои от ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ и отрече твърденията на Радан Кънев, че ДПС е във властта.

Борисов освободи двама зам.-министри на правосъдието, подали оставки

Премиерът Бойко Борисов подписа заповедите за освобождаване на двама заместник-министри на правосъдието. Петко Петков и Вергиния Ми...

„Трябва да се научим, че в 43-я парламент имаме 8 парламентарно представени групи и има важни решения, както за правителството, така и за държавата, в които има различни мнения в парламентарните групи, които формират парламентарното мнозинство”, каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика